Μετά την πιθανή νίκη στις εκλογές, θα αρχίσει ένας Γολγοθάς για τη ΝΔ, είπε ο Στέλιος Ράμφος




Ο γνωστός φιλόσοφος Στέλιος Ράμφος μιλώντας στο συνέδριο της ΝΔ είπε οτι “μετά την πολύ πιθανή νίκη της στις επόμενες εκλογές, θα αρχίσει ένας Γολγοθάς για ΝΔ. Θα είναι νίκη με πολύ ζόρι μετά”.

Ο κ. Ράμφος μεταξύ άλλων επισήμανε οτι προς υπερνίκηση των δυσχερειών χρειάζεται μια στρατηγική λογική ιδιαίτερα προς δυο κατευθύνσεις, της αντοχής και της πρωτοβουλίας.

Ανέφερε οτι τα πολιτικά κόμματα και το πολιτικό σύστημα ειναι απαξιωμένα στις συνειδήσεις από μεγάλο αριθμό πολιτών και πως άνθρωποι που θα μπορούσαν να αναμειχθούν με τα κοινά δεν το κάνουν.

“Η γενναία χειρονομία που θα θεμελιώσει πολιτικά έναν αξιακό προβληματισμό εμπιστοσύνης είναι εκείνη η οποία θα φέρει καινούργιο κλίμα στα πολιτικά πράγματα και έγκειται στην απόφαση ενός απολογισμού θετικών και αρνητικών επιδόσεων της ΝΔ στα 43 χρόνια από την ημέρα που γεννήθηκε”, υπογράμμισε.

“Είναι πολύ κρίσιμο το στοιχείο αυτό γιατί αν κανείς δεν αναλαμβάνει με τα θετικά του και τις ευθύνες του, ο κλονισμός εμπιστοσύνης θα παραμένει”, εξήγησε.

Ο γνωστός φιλόσοφος μίλησε αναλυτικά για τις σχέσεις κράτους – κοινωνίας και ανέφερε πως δημιουργείται χώρος για την παθογένεια ρουσφετιών, της αναξιοκρατίας και της ανομίας.

“Το αίτημα του συνεδρίου είναι να περάσουμε απο το τέλμα στην ποιότητα”, υπογράμμισε ενώ οι ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον ευχαρίστησε και του είπε οτι η ΝΔ αντέχει την αυτοκριτική και πρόσθεσε:

“Αντέχει την αυτοκριτική για ένα λόγο ακόμα. Κάνοντας αξιολόγηση της ιστορίας μας και της προσφοράς μας στον τόπο, στις μεγάλες κεντρικές επιλογές ήμασταν πάντα με τη σωστή μεριά της ιστορίας. Αναρωτιέμαι αν την επιλογή της ειλικρινούς αυτοκριτικής έχει κάνει το κόμμα που μας κυβερνά… Δεν αντέχουν το βάρος της αυτοκριτικής γιατί η αυτοκριτική θα τους οδηγούσε στη μόνη αξιοπρεπή επιλογή που θα ηταν η άμεση αποχώρηση τους από την εξουσία”.

Περισσότερες ειδήσεις Ελλάδα εδώ

16/12/2017 15:07
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ν. Αρμενης
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: