Η κυβέρνηση απέτυχε παντελώς στην εκπόνηση νέου στρατηγικού μοντέλου, λέει το ΔΗΚΟ




Παρά τη στήριξή μας για να ορθοποδήσουμε το συντομότερο, η Κυβέρνηση απέτυχε παντελώς στην εκπόνηση ενός νέου στρατηγικού μοντέλου που να ανταποκρίνεται στις προκλήσεις του μέλλοντος και στις προσδοκίες της παρούσας και των μελλοντικών γενιών, δήλωσε η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, στην ομιλία της ενώπιον της ολομέλειας της Βουλής, κατά τη συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό 2018.

“Ενός νέου μοντέλου βασισμένου σε ένα μόνιμο στρατηγικό στόχο, την ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας μέσα από τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, την ενίσχυση και βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και της δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης κυρίως για τους νέους απόφοιτους πανεπιστημίων”, ανέφερε η κ. Ερωτοκρίτου.

Επισημαίνοντας πως για το ΔΗΚΟ πάντοτε η οικονομία αποτελούσε ύψιστη προτεραιότητα και εθνική ευθύνη, η κ. Ερωτοκρίτου είπε, μεταξύ άλλων, πως “εμείς προτείνουμε τις παραγωγικές επενδύσεις, για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, δηλαδή τη δημιουργία υποδομών, τη μεταφορά τεχνολογίας και τεχνογνωσίας, το νεωτερισμό, την έρευνα και την καινοτομία”.

Για το Κυπριακό, ανέφερε πως βρίσκεται στο χειρότερο σημείο του από όσο ποτέ. Για πρώτη φορά στην ιστορία του, καταγράφηκαν οι δικές μας υποχωρήσεις σε έκθεση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, χωρίς η Τουρκία να έχει μετακινηθεί από τις πάγιες διαχρονικές της θέσεις, ανέφερε.

Πρόσθεσε πως το Κυπριακό μετά το Κραν Μοντάνα “έφτασε σε ένα τραγικό αδιέξοδο, και την ευθύνη την φέρει ο Νίκος Αναστασιάδης και όλοι όσοι τον στήριζαν σε αυτή τη διαχείριση”.

Επεσήμανε πως “Νίκος Αναστασιάδης και Σταύρος Μαλάς δεν θεωρούν ότι είναι προβληματικές και μη βιώσιμες οι συγκλίσεις για την παραμονή των εποίκων, την πενταμερή διάσκεψη, τον αποκλεισμό του Συμβουλίου Ασφαλείας ως σώμα από τη συζήτηση της εξωτερικής πτυχής του Κυπριακού, για την διακυβέρνηση με τη διαδικασία της κλήρωσης, με την προτεραιότητα του χρήστη έναντι του ιδιοκτήτη στις περιουσίες μας, με την εκ περιτροπής προεδρία, με την αριθμητική ισότητα”.

Πρόσθεσε πως “ο Νικόλας Παπαδόπουλος είναι ο μοναδικός που θέλει και μπορεί να λύσει το Κυπριακό”, είναι ο μόνος που αντιλαμβάνεται και κατανοεί τις λογικές ανησυχίες των Ελληνοκυπρίων και με διαφάνεια, αξιοπιστία και ξεκάθαρες απαντήσεις θα ενημερώσει τον κυπριακό λαό για την κάθε πτυχή του Κυπριακού και δεν θα ανεχθεί τη μυστική διπλωματία και τη συσκότιση.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 13/12/2017 16:59

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: