«Χτύπησε» και τον Αστέρα ο Ατρόμητος 1-0 στην Τρίπολη




Με κεκτημένη ταχύτητα από την εξαιρετική πορεία του στο πρωτάθλημα, ο Ατρόμητος επικράτησε 1-0 του Αστέρα Τρίπολης στο γήπεδο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για τη φάση των «16» του κυπέλλου, και απέκτησε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά. Ο εξαιρετικά φορμαρισμένος Βασιλακάκης ήταν αυτός που διαμόρφωσε το σκορ στο 9ο λεπτό με σουτ έξω από την περιοχή, μετά από λάθος απομάκρυνση του Τριανταφυλλόπουλου.

Στη συνέχεια ο Ατρόμητος είχε και άλλες ευκαιρίες, αλλά ο Αθανασιάδης είπε «όχι» σε κεφαλιές του Βασιλακάκη (21΄) και του Χατζηισαΐα (37΄) και σε απευθείας φάουλ του Ουάρντα από πλάγια (56΄), ενώ στο 57΄ ο Ρισβάνης αστόχησε σχεδόν εξ επαφής. Από την πλευρά τους, οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο φινάλε του ημιχρόνου με τον Μανιά, που «νικήθηκε» σε τετ-α-τετ από τον Μίρκοβιτς, ενώ στο 60΄ έγινε μία απίστευτη φάση, με τον τερματοφύλακα του Ατρομήτου να βγαίνει εκτός περιοχής και να διώχνει σε πλάγιο άουτ, το οποίο εκτελέστηκε γρήγορα, ο Μίρκοβιτς δεν πρόλαβε να επιστρέψει στη εστία του, αλλά το σουτ του Μανιά έφυγε άουτ. Ο σέντερ-φορ του Αστέρα έχασε ακόμη μία σπουδαία ευκαιρία στο 73΄, όταν επιχείρησε γυριστό μέσα από τη μικρή περιοχή, αλλά ο Χατζηισαΐας έβαλε σωτήρια την κόντρα. Οι Αρκάδες πίεσαν ως το τέλος για την ισοφάριση, αλλά ο Ατρόμητος κράτησε το 1-0 και πλέον έχει σαφές προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς, που θα γίνει μεταξύ 9 και 11 Ιανουαρίου.

Διαιτητής: Βάτσιος (Δυτ. Αττικής)
Κίτρινες: Τσουκαλάς, Ισνάλντο, Ιγκλέσιας, Καλτσάς, Κ. Γιαννούλης – Κιβρακίδης, Ντιγκινί, Μίρκοβιτς
Οι συνθέσεις:
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Μπέρτος (55΄ Ιγκορ), Τριανταφυλλόπουλος, Σελίν, Κ. Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Τσουκαλάς, Μαντίντα (46΄ Τόνσο), Καλτσάς, Ισνάλντο (74΄ Δουβίκας), Μανιάς
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Μίρκοβιτς, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Δ. Γιαννούλης, Μπουσούλατζιτς, Βασιλακάκης (87΄ Κυριακίδης), Κιβρακίδης, Μάντσον, Ντιγκινί (90΄+ Μενσά), Καρασαλίδης, Ουάρντα (90΄ Ούμπιντες)

Γιάννης Δημητρόγλου, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: