Αντιδρούν οι Οικολόγοι στο μήνυμα αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου για μεταναστευτικό




“Το χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου σε ότι αφορά το μεταναστευτικό – ένα σύγχρονο πρόβλημα με πολλές και περιπλοκές πτυχές – ήταν εντελώς ακατάλληλο για τη περίσταση, αλλά και ως περιεχόμενο”, αναφέρουν οι Οικολόγοι.

“Περιμέναμε από την εκκλησία και τον προκαθήμενο της μια τέτοια μέρα όπως τα Χριστούγεννα να στέλνει μηνύματα αγάπης και αλληλεγγύης. Πέραν των όποιων πολιτικών αναλύσεων γύρω από το μεταναστευτικό, και των οποίων ευθυνών κάποιων χωρών όπως της Τουρκίας, το θέμα είναι κυρίως ανθρωπιστικό.

Ιδιαίτερα από την εκκλησία περιμένουμε σε τέτοια θέματα να σκέφτεται και να μιλά την γλώσσα της αγάπης πριν από τις όποιες πολιτικές τοποθετήσεις.

Ως Κίνημα Οικολόγων -Συνεργασία Πολιτών καταδικάζουμε κηρύγματα που καλλιεργούν την διχόνοια, την μισαλλοδοξία και το ρατσισμό στον λαό. Η εγκύκλιος του Αρχιεπίσκοπου κατά την άποψη μας προσβάλει την ίδια την εκκλησία και τις αρχές επί των οποίων εδράζεται.

Περιμένουμε να ακούσουμε τις αναγκαίες διευκρινήσεις και διορθώσεις εκ μέρους της εκκλησίας για τα εντελώς λανθασμένα μηνύματα που έστειλε η χριστουγεννιάτικη εγκύκλιος του Αρχιεπισκόπου”, καταλήγουν.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 27/12/2017 13:27

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: