Αυτός ο Παναθηναϊκός χρειάζεται «χτίσιμο» από το μηδέν, αλλιώς θα «σαπίσει»…




Του Θέμη Τόγια

Η αλήθεια είναι μία και παραδεκτή από το σύνολο του κόσμου: όλα στο ποδόσφαιρο κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Ανεξάρτητα από το τι μπορεί να συμβαίνει μέσα στ΄ αποδυτήρια μίας ομάδας, στις σχέσεις μεταξύ παικτών και τεχνικής ηγεσίας, άσχετα με το αν υπάρχουν λεφτά ή, όχι, ακόμη και στο «χείλος του γκρεμού» να βρίσκεται, όλα «σβήνονται», «μηδενίζονται», όπως θέλει το αντιλαμβάνεται κανείς, στο τέλος υπερισχύει το αποτέλεσμα.

Για να φτάσεις, όμως, να ασχολείσαι με το αποτέλεσμα και να κρίνεις με βάση αυτό, θα πρέπει να συμβαίνουν δύο τινά: να υπάρχουν παίκτες που να ενδιαφέρονται στη διάρκεια του αγώνα και να? βάζουν στην άκρη τα όποια μικρά ή ογκώδη προβλήματά τους και ένας προπονητής που να μπορεί να αλλάξει μία κατάσταση όταν τα πάντα δείχνουν να καταρρέουν.

Η ήττα του Παναθηναϊκού στην Λαμία με 1-4 σε καμία περίπτωση δεν ήταν τυχαία, ούτε προήλθε λόγω του χιονισμένου αγωνιστικού χώρου, ούτε λόγω διαιτησίας. Αυτά είναι «φθηνές» δικαιολογίες και λόγια για κατανάλωση.

Ο Παναθηναϊκός έχασε διότι, έχει αυτή τη στιγμή στο δυναμικό του παίκτες που έχουν βάλει πάνω από όλους και όλα το οικονομικό, αρκετούς που υπό άλλες συνθήκες δεν θα περνούσαν έξω από την Παιανία (ναι, Παιανία και όχι Κορωπί) συν ότι ο Μαρίνος Ουζουνίδης αποδεικνύεται στην πράξη ότι παρά τις προσπάθειες που έχει κάνει όλο αυτό το διάστημα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ να αλλάξει την κατάσταση σε αγωνιστικό πάντα επίπεδο. Όχι γιατί ο άνθρωπος είναι ανίκανος ή, δεν είναι άξιος προπονητής. Το αντίθετο. Απλά, γιατί σε έναν τόσο άρρωστο οργανισμό, από τη στιγμή που δεν εμφανίζεται ο κατάλληλος Γιακούμπ για να τον σώσει, το πιο συνετό και φρόνιμο είναι να τον ξαναχτίσεις από το μηδέν. Διότι αν τον αφήσεις κι άλλο στην εντατική στο τέλος θα σαπίσει!

Η αποχώρηση του Μαρίνου Ουζουνίδη από τον πάγκο του Παναθηναϊκού μοιάζει να είναι θέμα χρόνου. Κι όταν καθυστερείτε κάτι που είναι προδιαγεγραμμένο, τις περισσότερες φορές το αποτέλεσμα δεν είναι το καλύτερο.  Πόσο άλλο να αντέξει ο άνθρωπος αυτή την αρρωστημένη κατάσταση;

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: