Στη Μάντρα μετέβη ο Αλέξης Τσίπρας: 16 οι νεκροί, βρέθηκε ένας ακόμα στη Νέα Πέραμο




Στη Μάνδρα μετέβη πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου και παραγόντων της τοπικής αυτοδιοίκησης και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Στην περιοχή της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών-Θηβών, Ο κ. Τσίπρας ενημερώθηκε από τον αντιπεριφερειάρχη δυτικής Αττικής Ι. Βασιλείου για την πορεία αντιμετώπισης των συνεπειών από τις χθεσινές φονικές πλημμύρες.

Μαζί με τον πρωθυπουργό ήταν -μεταξύ άλλων- η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης, ο αν. υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, στελέχη της Αυτοδιοίκησης, ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βασίλης Καπέλιος και άλλοι κρατικοί παράγοντες.

Μετά τη Μάνδρα, ο κ. Τσίπρας μεταβαίνει στο κέντρο επιχειρήσεων Ελευσίνας, όπου αναμένεται να προβεί σε δήλωση προς τους δημοσιογράφους.

Σε ανάρτηση του στο Twitter ο πρωθυπουργός που συνοδεύεται από τον υπουργό εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη αναφέρει: «Στη Μάνδρα, δίπλα στους κατοίκους που επλήγησαν από την καταστροφική καταιγίδα».

Ένας ακόμα νεκρός

Νεκρός ανασύρθηκε πριν από λίγο από τα συνεργεία της Πυροσβεστικής ο άνδρας για τον οποίο υπήρχαν πληροφορίες ότι είχε καταπλακωθεί από φερτά υλικά και λάσπες στο υπόγειο του σπιτιού του, στη θέση Γεφυράκι στη Νέα Πέραμο.

Πρόκειται για έναν άνδρα περίπου 50 ετών και η ανεύρεσή του ανεβάζει τον συνολικό αριθμό της θεομηνίας στη Δυτική Αττική στους 16.

Συγκεκριμένα, 13 νεκροί ανασύρθηκαν από την Πυροσβεστική, δύο από τη θαλάσσια περιοχή της Ελευσίνας από το Λιμενικό και ένας αγνώστων στοιχείων από της θαλάσσια περιοχή στον Σκαραμαγκά.

Αυτήν την ώρα, τα σωστικά συνεργεία αναζητούν άλλους τέσσερις αγνοούμενους.

Αποζημιώσεις και απόδοση ευθυνών

Θα αποζημιωθούν από το Κράτος όλοι οι πληγέντες από τις φονικές πλημμύρες στη Δυτική Αττική, διαβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας το πρωί, στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα».

Όπως είπε προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η στήριξη των πληγέντων και ήδη στη χθεσινή ευρεία σύσκεψη που έγινε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, δόθηκαν οι απαραίτητες εντολές για να αντιμετωπιστούν σε πρώτη φάση τα προβλήματα, στέγασης, ηλεκτροδότησης και ύδρευσης.

Επίσης, τόνισε ότι θα αναζητηθούν οι ευθύνες για αυτή την τραγωδία την οποία απέδωσε και στα ημιτελή και κακοσχεδιασμένα έργα. Παράλληλα, ανέφερε ότι θα καταρτιστεί και θα υλοποιηθεί ένα master plan συνολικά για τη Δυτική Αττική, με όλες τις αναγκαίες παρεμβάσεις, προκειμένου να μην επαναληφθούν ανάλογες τραγωδίες στο μέλλον.

Ανοιχτή η Εθνική

Ανοιχτή είναι, από το πρωί, η νέα εθνική οδός Αθηνών- Κορίνθου, καθώς δόθηκε στην κυκλοφορία από την Τροχαία το σημείο όπου είχε διακοπεί, λόγω της θεομηνίας που έπληξε χτες τη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο.

Κλειστή παραμένουν, όπως χτες το βράδυ, τα σημεία στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου και στο 4ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Ελευσίνας- Θήβας.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ

16/11/2017 16:57
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: