Σκληρή επίθεση ΔΗΚΟ σε Αναστασιάδη για Κυπριακό, διάσκεψη σε Κραν Μοντανά




“Ο κ. Αναστασιάδης, για πολλοστή φορά, δεν λέει την αλήθεια για το κυπριακό, πλην μίας αναφοράς”, αναφέρει το ΔΗΚΟ.

“Στη συνέντευξη του στον Φιλελεύθερο, ο κ. Αναστασιάδης:

Ισχυρίζεται, ότι οι διασκέψεις για το κυπριακό, δεν ήταν πενταμερείς. Διαψεύδεται, καθώς σε κανένα από τα κείμενα που προέκυψαν από τις πενταμερείς διασκέψεις, με αποκορύφωμα το πιο σημαντικό κείμενο, αυτό της έκθεσης του ΓΓ του ΟΗΕ, δεν υπάρχει αναφορά στην Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά αναφορά σε «δύο μέρη και τρεις εγγυήτριες δυνάμεις».

Ισχυρίζεται ότι επεσήμανε πως χωρίς προετοιμασία, θα αποτύγχαναν οι διασκέψεις για το κυπριακό. Διαψεύδεται, καθώς αποδέχτηκε τις διασκέψεις στο Μοντ Πελεράν χωρίς όρους, συμφώνησε στο δείπνο του Δεκεμβρίου του 2016 για τη χωρίς όρους σύγκληση της πενταμερούς στη Γενεύη και ζήτησε ο ίδιος τη σύγκληση νέας πενταμερούς στο Crans Montana, επίσης χωρίς όρους.

Ισχυρίζεται, ότι οι υποχωρήσεις του στο Crans Montana, δεν τον δεσμεύουν. Διαψεύδεται, καθώς στην έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ καταγράφεται ως μέρος της βάσης για διαπραγμάτευση (το λεγόμενο body of work), το κείμενο συμπερασμάτων Γκουτέρεζ, στο οποίο περιέχονται οι υποχωρήσεις του. Εξάλλου, οι υποχωρήσεις του περιλαμβάνονται και στις επιστολές, που απέστειλε στα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Η μοναδική αναφορά του κ. Αναστασιάδη, η οποία είναι αληθής, είναι όταν παραδέχεται πως, εάν επαναρχίσει η διαδικασία θα ξεκινήσει από εκεί που σταμάτησε στο Crans Montana.

Δηλαδή, θα συνεχίσει να διαπραγματεύεται με βάση ένα κείμενο, στο οποίο περιέχονται όλες οι τραγικές του υποχωρήσεις και οι οποίες οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε λύση τουρκικών προδιαγραφών.

Η πολιτική του κ. Αναστασιάδη έχει αποτύχει παταγωδώς. Η πολιτική του κ. Αναστασιάδη είναι επικίνδυνη.

Επιβάλλεται αλλαγή στη στρατηγική, την οποία μόνο ο Νικόλας Παπαδόπουλος μπορεί να φέρει, με την πρόταση του για τη Νέα Στρατηγική για την Κυπριακή Δημοκρατία και τη λύση του Κυπριακού”, καταλήγει.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 05/11/2017 10:56

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: