Ποινική δίωξη σε βάρος του συλληφθέντα για την δολοφονία της άτυχης Δώρας: Πιθανόν αύριο στο ανακριτή…




Ποινική δίωξη για βαρύτατες κατηγορίες άσκησε ο Εισαγγελέας σε βάρος του συλληφθέντα για την δολοφονία της 32χρονης Δώρας Ζέμπερη.

Η δίωξη αφορά τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της ληστείας με την επιβαρυντική περίσταση ότι τελέστηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα. Επιπλέον απαγγέλθηκε κατηγορία και για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Η δίωξη ασκήθηκε χωρίς την μεταγωγή του συλληφθέντα αλλά με διαβίβαση στον Εισαγγελέα της δικογραφίας που σχηματίστηκε εναντίον του από την Αστυνομία. Σε βάρος του θα εκδοθεί άμεσα ένταλμα σύλληψης ώστε, πιθανότατα αύριο, ο κατηγορούμενος να οδηγηθεί ενώπιον του Ανακριτή.

07/11/2017 18:34
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Καθοριστικό ρόλο στην εξιχνίαση της δολοφονίας της έπαιξαν οι πληφορορίες που έδωσε στους αστυνομικούς ο ιδιοκτήτης του καταστήματος που πούλησε το κινητό της άτυχης κοπέλας ο δράστης.

Οι αστυνομικοί ήδη διέθεταν κάποια στοιχεία, ωστόσο αναζητούσαν περίπου δέκα τέτοιους ανθρώπους που προωθούν κλεμμένα κινητά τηλέφωνα.

Με τις εικόνες από τις κάμερες και τα στοιχεία από την ημέρα και την ώρα που βρέθηκε στα πέριξ της Ομόνοιας για να πουλήσει το κινητό οι αστυνομικοί κατάφεραν να αποσπάσουν πληροφορίες για το ποιος μπορεί να είναι. Οι πληροφορίες του ιδιοκτήτη του καταστήματος ήταν αυτές που οδήγησαν στα ίχνη του δολοφόνου, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα.

Ο 58χρονος δεν έχει μόνιμη κατοικία, κατείχε ένα πολύ παλιό μηχανάκι και σύχναζε στην Ομόνοια. Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν να περιφέρεται στην περιοχή, χωρίς να έχει συνείδηση του περιβάλλοντος.

Ο ίδιος, πέραν της ομολογίας του για τη δολοφονία, δεν έδωσε περισσότερα στοιχεία στην αστυνομία, η οποία θα προχωρήσει αύριο στις 12 το μεσημέρι σε επίσημες ανακοινώσεις για την υπόθεση.

Περισσότερες ειδήσεις Ελλάδα εδώ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: