Η πριμοδότηση του Σταύρου Μαλά από τη δεξιά: Ο ενδιάμεσος ξενιστής μιας τοξικής επανεκλογής




Της Ανδρειανής Δ. Οδυσσέως

Σε μια προεκλογική εκστρατεία γίνονται πολλά, κάποιες φορές κατώτερα των ευγενικών, κατά τα άλλα, επιδιώξεων υποψηφίων και συνεργατών τους. Γιατί όλοι πιστεύουν πως υπηρετούν το κοινό καλό. Αυτό όμως που τεκταίνεται σε γραφεία «ειδικού πολέμου», ή άλλως «ειδικής πριμοδότησης» με πρωταγωνιστές παράσιτα της εξουσίας εντός Προεδρικού Μεγάρου είναι θλιβερά. Αλλά πιο θλιβερός είναι δυστυχώς ο κεντρικός πρωταγωνιστής. Και λυπάμαι πραγματικά.

Γνώρισα τον Σταύρο Μαλά ως επιστήμονα-γενετιστή στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου. Διαφωνήσαμε κατά καιρούς σε πολλά, επιστημονικά και άλλα. Όμως για ένα πράγμα δεν θα μπορούσα ποτέ να τον αμφισβητήσω: Για το γεγονός ότι ήταν αυτό που στα κυπριακά λέμε «περήφανος άνθρωπος», με την πολύ θετική έννοια της αξιοπρέπειας και του ανθρώπινου μέτρου.

Τι βλέπουμε όμως σήμερα, κατ’ επανάληψη του αντιδεοντολογικού πειράματος του 2013; Ένας επιστήμονας, αποδέχεται να γίνει «ενδιάμεσος ξενιστής» ψήφων του Νίκου Χ. Αναστασιάδη για να διασωθεί το πολιτικό μέλλον του Άντρου Κυπριανού και της σημερινής ηγεσίας του ΑΚΕΛ. Όταν ο ένοικος του Προεδρικού, ενώ απολαμβάνει τις δόξες της προηγηθείσας «εξυπηρέτησης» του 2013, ζητά από φίλους και γνωστούς «…να ψηφίσουν την πρώτη Κυριακή Μαλά για να πληγεί ο Νικόλας», προφανώς και δεν εννοούν να πληγεί ο Νικόλας ενώ θα συναγωνίζεται με τον Μαλά στον δεύτερο γύρο!

Εννοούν ξεκάθαρα έναν ενδιάμεσο σταθμό των ψήφων αυτών, έναν «ενδιάμεσο ξενιστή» λέω εγώ, για να είμαστε πιο κοντά στις επιστημονικές νόρμες του κ. Μαλά. Να συσσωρευθούν, λοιπόν, εκείνες οι ψήφοι που θα επιστραφούν πίσω στο Προεδρικό για να κρατήσουν τον κύριο Νίκο Χ. Αναστασιάδη εντός, μετά τη «θριαμβευτική» είσοδο του κ. Μαλά στον Β’ γύρο! Και τα ποσοστά να είναι τέτοια που δεν θα «μειώνουν» τον «πορθητή του ενδιάμεσου χώρου» στα μάτια των ψηφοφόρων του ΑΚΕΛ! Σενάρια πολύ καλά μελετημένα αλλά δυστυχώς για τα πιόνια του «ειδικού πολέμου», πολύ άγαρμπα εκτελεσμένα.

Καλά, οι κυβερνώντες θέλουν να συνεχίσουν το ολέθριο έργο τους, να συνεχίσουν να ρουφούν το μέλι της εξουσίας. Ο Άντρος Κυπριανού επιδιώκει απεγνωσμένα αυτοδικαίωση και κομματική επιβίωση. Εσύ όμως, πώς το ανέχεσαι αυτό ρε Σταύρο; Μέχρι εκεί φτάνουν οι φιλοδοξίες σου; Να χάσεις «αξιοπρεπώς» από τον Νίκο Χ. Αναστασιάδη και να γίνεις το όχημα διά του οποίου θα περάσει ξανά ως ολετήρας πάνω από την καθημαγμένη Κύπρο μας και τον προδομένο λαό της; Αλλά, να γίνεται αυτή η συμπαιγνία σε βάρος του απλού κόσμου του ΑΚΕΛ; Να διατρανώνουν στους ανθρώπους που τους πίστεψαν πως πάνε να ανατρέψουν τον Αναστασιάδη για να επανέλθει το ΑΚΕΛ στην εξουσία, και την ίδια ώρα οι «άριστοι» του Αναστασιάδη να αναδεικνύουν τον υποψήφιο του ΑΚΕΛ σε «ενδιάμεσο ξενιστή» θολών ψήφων, και να το ανέχεται ο Σταύρος Μαλάς; Ε, όχι, ο απλός κόσμος του ΑΚΕΛ δεν το αξίζει. Και όπως πολύ καλά γνωρίζει κι ο ίδιος, στις επιστήμες της Υγείας, στις πλείστες περιπτώσεις είναι τον «ενδιάμεσο ξενιστή» που χρειάζεται να εξολοθρεύσουν για να αντιμετωπιστεί μια τοξική επιδημία.

Κανένας καλόπιστος άνθρωπος, δεν χρειάζεται, πιστεύω, καλύτερο πειστήριο, για την επιλογή ανάμεσα στον υποψήφιο του ενδιάμεσου χώρου και τον «ενδιάμεσο ξενιστή».

  • Μέλος Πολιτικού Γραφείου της ΕΔΕΚ
ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΓΚΟΥΜΑ
ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΓΚΟΥΜΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: