Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων του Σαββάτου: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Το θέμα της αποδοχής ή όχι της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας από τον υποψήφιο πρόεδρο Νικόλα Παπαδόπουλο, νέα στοιχεία για τη μετακίνηση των οστών των δολοφονηθέντων Ασσιωτών στα κατεχόμενα, οι ποινικές έρευνες για την προμήθεια στολών της Εθνικής Φρουράς, οι προτάσεις Μαλά για τα εργασιακά και το θέμα των εξετάσεων για τους διορισμούς εκπαιδευτικών προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα Σάββατο.

Η «Αλήθεια» γράφει στο κύριό της θέμα με τίτλο «3 Μέρες σιωπής» ότι για τρίτη συνεχόμενη μέρα ο Νικόλας Παπαδόπουλος αρνείται να απαντήσει στο ερώτημα αν αποδέχεται ή όχι τη δικοινοτική διζωνική λύση του Κυπριακού. Σε άλλο θέμα γράφει ότι Νομική και Ελεγκτική Υπηρεσία αποφάνθηκαν ότι δεν τίθεται θέμα μη εγκυρότητας των γραπτών εξετάσεων που διενήργησε το Υπουργείο Παιδείας. Αλλού γράφει ότι η Ελλάδα συνεχίζει να πλήττεται από συνεχείς έντονες βροχοπτώσεις και πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα.

«Στα σκουπίδια τα οστά των Ασσιωτών» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Πολίτης» που γράφει ότι τα οστά των πλείστων δολοφονηθέντων Ασσιωτών μεταφέρθηκαν από τον τουρκικό στρατό στο σκυβαλότοπο του Δικώμου στα μέσα της δεκαετίας του ’90. Σε άλλο θέμα γράφει ότι σύμφωνα με τον Υπουργό Παιδείας προκύπτουν πειθαρχικά παραπτώματα σχετικά με τη διαρροή των εξεταστικών δοκιμίων στις εξετάσεις για τους διορισμούς εκπαιδευτικών. Αλλού γράφει για «νέα κόλπα σωματεμπόρων» που φέρνουν στην Κύπρο κοπέλες ως τουρίστριες με τρίμηνη παραμονή, τις οποίες προωθούν για σκοπούς εκπόρνευσης.

Κάτω από τον τίτλο «Πλαστογραφία με στολές Ε.Φ» στεγάζει το κύριό του θέμα ο «Φιλελεύθερος» που γράφει ότι μέχρι την Κίνα επεκτάθηκαν οι ποινικές έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν την προμήθεια 35 χιλιάδων στολών στρατού ξηράς και ναυτικού για κάλυψη των αναγκών της Εθνικής Φρουράς. Αλλού γράφει ότι μέσω PESCO η Κύπρος αποκτά πρόσβαση στην αγορά εξοπλισμών και ξεπερνά ένα τεράστιο εμπόδιο που έθεταν η Τουρκία και οι σύμμαχοί της. Σε άλλο θέμα γράφει ότι «κουρεύουν ορόφους στους πύργους της Γεροσκήπου».

Η «Χαραυγή» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα «Πρόταση Μαλά για κατοχύρωση της εργασίας» και γράφει ότι ο Σταύρος Μαλάς κατέθεσε προτάσεις για το ευρύτερο εργασιακό περιβάλλον και εισηγείται μέτρα αντιμετώπισης των κοινωνικών ανισοτήτων. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι τρεις εκπαιδευτικές οργανώσεις συναντήθηκαν χθες με τον Πρόεδρο, θέτοντας κυρίως οικονομικά αιτήματα, τα οποία άπτονται της αποκατάστασης των συνταξιοδοτικών και εργασιακών τους δικαιωμάτων. Αλλού γράφει «με μείον 124 νοσηλευτές οι πρώτες βοήθειες».

Η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «’Δίκαιες και έγκυρες’ οι εξετάσεις των δασκάλων» και γράφει ότι η Νομική Υπηρεσία και ο Γενικός Ελεγκτής λένε ότι η εγκυρότητα και η αξιοπιστία των εξετάσεων για τους διορισμούς εκπαιδευτικών δεν επηρεάζεται από το «ανθρώπινο λάθος» στη γκάφα με τα θέματα. Αλλού γράφει ότι τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε σύγκρουση ελικοπτέρου και διθέσιου αεροσκάφους στην Αγγλία. Σε άλλο θέμα γράφει δημοσιεύει φωτογραφία από τις χθεσινές συγκρούσεις αστυνομικών με κουκουλοφόρους στην Αθήνα.

ΚΥΠΕ – Kυριακή Δημητρίου – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 18/11/2017 09:03

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: