«Folies» το θρυλικό μιούζικαλ για πρώτη φορά στο Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας




Τα κορίτσια του «Follies» ανεβαίνουν για πρώτη φορά στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου της Αγγλίας φορώντας αστραφτερά κοστούμια στολισμένα με στρας και μακιγιάζ με γκλίτερ! Το θρυλικό μιούζικαλ του βραβευμένου με Όσκαρ Αμερικανού Στήβεν Σόντχαϊμ, επιστρέφει στη βρετανική πρωτεύουσα ύστερα από 15 χρόνια. Θα μεταδοθεί ζωντανά στο Μέγαρο Μουσικής με αγγλικούς υπότιτλους, στις 16 Νοεμβρίου ώρα 21.00.

Η υπόθεση του έργου «Follies» τοποθετείται στη Νέα Υόρκη, το 1971, στο θέατρο Βάισμαν, που την επομένη θα κατεδαφιστεί. Τριάντα χρόνια μετά την τελευταία τους εμφάνιση εκεί, τα ηλικιωμένα πλέον μέλη του γυναικείου συγκροτήματος Follies πίνουν, τραγουδούν κι αραδιάζουν ψέματα.

Τους ρόλους ερμηνεύει θίασος τριανταεπτά καλλιτεχνών με πρωταγωνίστρια την Ιμέλντα Στώντον (Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ;) και τους Πήτερ Φορμπς, Φίλιπ Κουάστ, Τζέηνι Ντη στους κεντρικούς ρόλους.

Τους συνοδεύει εικοσαμελής ορχήστρα. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο επίσης πολυβραβευμένος Ντόμινικ Κουκ (The Comedy of Errors) αποδίδοντας τη λάμψη της χρυσής εποχής του μιούζικ χολ και του καμπαρέ. Διάρκεια παράστασης 2 ώρες και 10 λεπτά χωρίς διάλειμμα.

Νατ.Δ. , AΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: