Αζεντίν Αλαϊά, ο χαρισματικός μόδιστρος που αγαπούσε τη γυναίκα




O γαλλο-τυνήσιος σχεδιαστής μόδας Αζεντίν Αλαϊά, μορφή στον χώρο της μόδας, έγινε διάσημος τη δεκαετία του 1980 πριν συνεχίσει να δουλεύει εκτός συστήματος, μακριά από τα χρονοδιαγράμματα των ντεφιλέ και τον Τύπο, χάρη σε ένα δίκτυο μιας πολύ πιστής πελατείας.

Η ανακοίνωση του θανάτου του το Σάββατο σε ηλικία 77 ετών από την Ομοσπονδία Υψηλής Ραπτικής και Μόδας στο Παρίσι σκόρπισε θλίψη και συγκίνηση. Η ταφή θα γίνει σήμερα στη γενέτειρά του, στο αγαπημένο του Σίντι Μπου Σάιντ, το γραφικό και ιστορικό χωριό στα βόρεια προάστια της Τύνιδας, δίπλα στη μητέρα του και την αδελφή του.

“Ένας πολύ ταλαντούχος σχεδιαστής φεύγει. Τον γνώριζα από τη δουλειά του”, δήλωσε ο Πιέρ Καρντέν.

“Ένας μικροκαμωμένος σχεδιαστής, που ήταν τεράστιος στο χώρο της μόδας. Αντίο Αζεντίν Αλαϊά”, έγραψε η Ινές ντε λα Φρεσάνζ στο Twitter.

Για τον Τζακ Λανγκ, πρώην υπουργό Πολιτισμού και νυν πρόεδρο του Ινστιτούτου Αραβικού Κόσμου (ΙΜΑ) στο Παρίσι, “ο Αζεντίν ήξερε καλύτερα από τον καθένα να εξιδανικεύει τις γυναίκες. Τις αγαπούσε και αυτές τού το ανταπέδιδαν, τρέφοντας γι αυτόν άπειρο σεβασμό”, δήλωσε στο λογαριασμό του στο Facebook αποχαιρετώντας “αυτόν τον μάγο του ψαλιδιού και της ραπτικής”.

Η ιταλίδα γκαλερίστα Κάρλα Σοτσάνι, πολύ στενή φίλη του μόδιστρου, έγραψε για την απώλεια αυτή στο περιοδικό Women’s wear daily, τη βίβλο των επαγγελματιών της μόδας.

AΠΕ-MΠΕ 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: