Απόλυτη ταύτιση Αναστασιάδη – Μαλά στο Κυπριακό καταγγέλλουν οι Οικολόγοι




“Η πλήρης ταύτιση του υποψηφίου της ηγεσίας του ΑΚΕΛ, Σταύρου Μαλά, με την πολιτική Αναστασιάδη στο Κυπριακό, είναι πράγματι αξιοθαύμαστη”, αναφέρουν οι Οικολόγοι.

“Πιστός στην πλήρη στήριξη προς την πολιτική του απερχόμενου Προέδρου για 5 χρόνια στο Κυπριακό, ο Σταύρος Μαλάς από την Αθήνα μίλησε για «δήθεν Νέες Στρατηγικές» που δοκιμάστηκαν στο παρελθόν και απέτυχαν.

Λίγα λεπτά αργότερα όμως, μίλησε για «ναυάγιο στο Κραν Μοντανά», και παραδέχθηκε ότι «η Τουρκία όχι μόνο παραμένει στο απυρόβλητο, αλλά επαινείται στην έκθεση του Γ.Γ. του ΟΗΕ».

Ωσάν ο ίδιος ή οι ηγεσίες του ΑΚΕΛ και του Συναγερμού να διαφώνησαν με την πολιτική Αναστασιάδη στο Κυπριακό έστω και κατ’ ελάχιστο 5 ολόκληρα χρόνια.

Ωσάν να διαφώνησαν μαζί του στο Κραν Μοντανά στη διάρκεια της πενταμερούς διάσκεψης.

Ο Σταύρος Μαλάς ήταν και είναι φανατικός υποστηρικτής της πολιτικής Αναστασιάδη στο Κυπριακό.

Δεν είναι τυχαίο ότι προτείνει συνέχιση της διαδικασίας από εκεί που έμειναν οι διαπραγματεύσεις, όπως ο απερχόμενος Πρόεδρος, ούτε ότι θέλει πάση θυσία και αυτός το κλείδωμα των οδυνηρών υποχωρήσεων Αναστασιάδη (εκ περιτροπής Προεδρία, τουρκικά βέτο, παραχώρηση των περιουσιών των προσφύγων στους χρήστες – σφετεριστές, Τούρκους αστυνομικούς στο νησί μετά τη λύση κτλ).

Μαλάς και Αναστασιάδης έχουν πάψει να ελπίζουν στο Δίκαιο του Αγώνα του Κυπριακού Ελληνισμού.

Έχουν διαγράψει από το λεξιλόγιο τους τη «δίκαιη» λύση, κράτησαν τις λέξεις «βιώσιμη» και «λειτουργική», αλλά με τις συνεχείς τους υποχωρήσεις και την κοινή διαπραγματευτική τους τακτική έναντι της Τουρκίας, τις απάλειψαν και αυτές από το περιεχόμενο της λύσης που προωθούν, και εμπαίζουν τον λαό.

Δεν πιστεύουν καν ότι μπορεί να προκληθεί κόστος στην Τουρκία ώστε να αναγκαστεί να προχωρήσει σε θετικά βήματα στο Κυπριακό.

Είναι ακατάλληλοι να κρατήσουν τις τύχες και το μέλλον του τόπου στα χέρια τους”, αναφέρουν.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 28/11/2017 13:56

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: