Τριμερής υπουργική συνάντηση Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου για θέματα Διασποράς στο Κάιρο




Το γεγονός της σημερινής τριμερούς υπουργικής συνάντησης Ελλάδας – Αιγύπτου – Κύπρου σε θέματα Διασποράς, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Κάιρο, αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον από τις ελληνικές κοινότητες Καϊρου και Αλεξάνδρειας.

Η εμβάθυνση του μοντέλου της συνεργασίας Κορυφής των τριών χωρών, σε θέματα των Αποδήμων, θα συζητηθεί από τους αρμόδιους αξιωματούχους των τριών χωρών.

Για τον λόγο αυτό, φθάνουν το μεσημέρι στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό Τέρενς Κουίκ και ο Επίτροπος Προεδρίας αρμόδιος για θέματα Αποδήμων Φώτης Φωτίου, που θα έχουν κοινή συνάντηση με την Υπουργό Διασποράς και Μεταναστευτικής Πολιτικής της Αιγύπτου Ναμπίλα Μάκραμ .

Η κ. Μάκραμ έχει αναλάβει πρωτοβουλία να πραγματοποιηθεί μία συνάντηση των Αιγυπτιωτών από τις τρεις χώρες, τους επόμενους μήνες, θέμα που σίγουρα θα αποτελέσει μέρος της ατζέντας των συνομιλιών τους. Παράλληλα, αναμένεται να τεθούν διάφορα ζητήματα που αφορούν τους ‘Ελληνες και Κυπρίους που διαμένουν στην Αίγυπτο, αλλά και τους Αιγυπτίους που διαμένουν στις δύο χώρες.

Εξάλλου, με ενδιαφέρον αναμένονται οι συναντήσεις που θα έχουν οι κύριοι Κουίκ και Φωτίου τόσο με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας, όσο και με τις ελληνικές κοινότητες, Καϊρου και Αλεξανδρείας, κατά τις οποίες θα συζητηθούν θέματα της ομογένειας, με δεδομένη την εκπεφρασμένη ικανοποίηση των δύο παροικιών για τις ενέργειες του Τέρενς Κουίκ που μαζί με τις αρμόδιες αρχές της Ελλάδας, έγινε πρόσφατα κατορθωτό να συμπεριληφθεί στον ΕΟΠΥΥ το Ελληνικό Νοσοκομείο Κα”ορου, όπου θα μπορούν στο πλαίσιο αυτό να καλύπτονται νοσοκομειακά οι Αιγυπτιώτες πάροικοι Καϊρου και Αλεξανδρείας.

Σε όλες τις συναντήσεις τους με τις παροικίες, θα συμμετέχουν τόσο ο ‘Ελληνας Πρέσβης στο Κάιρο Μιχαήλ Χρήστος Διάμεσης όσο και ο Κύπριος ομόλογός του Χάρης Μορίτσης.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – ΑΠΕ – Αίγυπτος/ Κάιρο 02/10/2017 11:33

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: