Ο πρώην επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ παραδίδεται το FBI




Ο Πολ Μάναφορτ, πρώην διευθυντής της προεκλογικής εκστρατείας του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, παραδίδεται σήμερα στις ομοσπονδιακές αρχές ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τη φερόμενη ρωσική ανάμιξη στην προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές του 2016, έκαναν γνωστό το τηλεοπτικό δίκτυο CNN και η εφημερίδα New York Times, επικαλούμενα μη κατονομαζόμενες πηγές.

Σύμφωνα με πηγές της Wall Street Journal, στις κατηγορίες σε βάρος του Μάναφορτ περιλαμβάνεται αυτή της φορολογικής απάτης.

Οι New York Times, επικαλούμενοι πρόσωπο που εμπλέκεται στην υπόθεση, αναφέρουν πως ο πρώην συνεργάτης του Μάναφορτ στις επιχειρήσεις, ο Ρικ Γκέιτς, κλήθηκε επίσης να παραδοθεί στις αμερικανικές αρχές.

Ο Μάναφορτ εθεάθη να αναχωρεί από το σπίτι του νωρίς σήμερα το πρωί, δήλωσε στο Ρόιτερς αυτόπτης μάρτυρας, αλλά δεν ήταν σαφές πού πηγαίνει.

Πριν από λίγο το Ρόιτερς μετέδωσε πως ο Μάναφορτ έφθασε στο γραφείο του FBI στην Ουάσινγκτον.

Το Γαλλικό Πρακτορείο σημειώνει πως πρόκειται για τις πρώτες απαγγελίες κατηγοριών στο πλαίσιο της έρευνας για ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου 2016.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΔΩ

30/10/2017 14:04
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters
Ουάσινγκτον

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: