Park your Cinema στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: “Μέρος Θρανίων”




Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) προσκαλεί τους επισκέπτες τους στις τελευταίες για φέτος προβολές της ενότητας Park Your Cinema στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος, τις δύο πρώτες Παρασκευές και Σάββατα του μήνα, στις 20.00, με ελεύθερη είσοδο.

Park your Cinema: Μέρες Θρανίων

Το Park Your Cinema αποχαιρετά το καλοκαίρι του 2017 και το πρόγραμμα των προβολών του στο Ξέφωτο με δύο ταινίες που θυμίζουν την εποχή των θρανίων!

Το μάθημα ξεκινά την Παρασκευή, 06/10 με το θρυλικό κοινωνικό φιλμ Στον Κύριό μας, με Αγάπη, να μας μεταφέρει στις φτωχογειτονιές του East End, όπου ένας ιδεαλιστής καθηγητής αναλαμβάνει να διδάξει σε δημόσιο γυμνάσιο, αντιμετωπίζοντας το λιγοστό ενδιαφέρον των μαθητών του, αλλά και φυλετικές διακρίσεις.

Την επόμενη Παρασκευή, στις 13/10 ακολουθεί η ιστορία του Αρχάριου, του εκκεντρικού Max Fisher, ενός ατίθασου νεαρού σπουδαστή της ακαδημίας Rushmore που δείχνει να έχει βρει ποιο είναι το νόημα της ζωής: να είναι αιώνιος μαθητής.

 

Park your Cinema Kids

Με ελληνική μεταγλώττιση

Το Park Your Cinema Kids δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να ανακαλύψουν ή να ξαναδούν μερικές από τις πιο αγαπημένες παραγωγές ψηφιακού animation στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος.

Το Σάββατο, 07/10, ελάτε να δούμε στη ζωή των Ζουζουνιών, τον Flik, ένα ανήσυχο μυρμήγκι, που αναζητά απεγνωσμένα τους προστάτες-πολεμιστές για να τον βοηθήσουν να γλιτώσει από τις μοχθηρές ακρίδες που εκμεταλλεύονται το μόχθο και κλέβουν τις προμήθειες της αποικίας του.

Μία εβδομάδα μετά, το Σάββατο, 14/10, το διάσημο ρομποτάκι ΓΟΥΟΛ-Υ θα αποδράσει προς το άγνωστο του διαστήματος και θα ξεκινήσει μια μεγάλη περιπέτεια που θα εξελιχθεί σε μια προσπάθεια να γίνει ξανά γόνιμη η Γη που έχει μετατραπεί σε μια μεγάλη χωματερή. Μπορεί ένα αγαθό ρομπότ να μας σώσει;

Παρασκευή: Park your Cinema Σάββατο: Park your Cinema Kids

06/10 Στον Κύριό μας, με Αγάπη/20.00 07/10 Ζουζούνια/20.00

13/10 Ο Αρχάριος/20.00 14/10 ΓΟΥΟΛ-Υ/20.00

Η ενότητα Park your Cinema, καθώς και το σύνολο του προγραμματισμού του ΚΠΙΣΝ, πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

 

Park your Cinema: Μέρες Θρανίων

Στον Κύριό μας, με Αγάπη | To Sir, with Love (1967)

Παρασκευή 06/10 20.00

ΞΕΦΩΤΟ

Στις φτωχογειτονιές του East End, τη θρυλική περίοδο του swingin’ London, ένας ιδεαλιστής καθηγητής αναλαμβάνει να διδάξει σε δημόσιο γυμνάσιο, έχοντας να αντιμετωπίσει το λιγοστό ενδιαφέρον των μαθητών του για μόρφωση, αλλά και το φυλετικό τους μένος απέναντι στο μαύρο χρώμα του δέρματός του. Ένα διάσημο κοινωνικό φιλμ από τη Μεγάλη Βρετανία, που χάρη στην παρουσία του Sidney Poitier, μετατράπηκε σε ακόμη μεγαλύτερο hit στις ΗΠΑ, με το ομώνυμο τραγούδι της Lulu (στο κινηματογραφικό της ντεμπούτο εδώ) να μένει στο #1 του Billboard για πέντε εβδομάδες. Το 1996, ο Peter Bogdanovich σκηνοθέτησε ένα τηλεοπτικό sequel, με τον Poitier ως πρωταγωνιστή!

Σκηνοθεσία: James Clavell

 

Ο Αρχάριος | Rushmore (1998)

Παρασκευή 13/10 20.00

ΞΕΦΩΤΟ

Ο εκκεντρικός Max Fischer είναι ένα νεαρό αγόρι που δείχνει πως έχει βρει ποιο είναι το νόημα της ζωής: να φοιτά στην Ακαδημία του Rushmore, ενδεχομένως και… ισοβίως! Κάκιστος μαθητής, μέλος και συχνά και αρχηγός σε κάθε λέσχη ενδιαφερόντων και sports που μπορεί να διανοηθεί κανείς ότι υπάρχει σε ένα σχολείο, ο Max ανακαλύπτει τα πρώτα του ερωτικά σκιρτήματα με την εμφάνιση μιας καινούργιας δασκάλας, την οποία όμως διεκδικεί και ο μεσήλικας Herman Blume, πατέρας των πιο αντιπαθητικών συμμαθητών του νεαρού ήρωα. Η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Wes Anderson συστήνει καθοριστικά στο παγκόσμιο κινηματογραφικό κοινό το μοναδικό αφηγηματικό και αισθητικό του ύφος.

Σκηνοθεσία: Wes Anderson

 

Park your Cinema Kids

Ζουζούνια | A Bug’s Life (1998)

Σάββατο 07/10 20.00

 

ΞΕΦΩΤΟ

Ο Flik, ένα ανήσυχο μυρμηγκάκι, αναζητά απεγνωσμένα τους προστάτες – πολεμιστές οι οποίοι θα βοηθήσουν την αποικία του να γλιτώσει από τις μοχθηρές ακρίδες που εκμεταλλεύονται το μόχθο και κλέβουν τις προμήθειές της. Μια ομάδα θαυματουργών ζουζουνιών θα βρεθεί στο δρόμο του και θα στρατολογηθεί με αυτόν το σκοπό, χωρίς κανείς να υποψιάζεται ότι στην πραγματικότητα πρόκειται για τα μέλη ενός ξεχασμένου τσίρκου ζουζουνιών! Η δεύτερη παραγωγή ψηφιακού animation της Pixar μοιάζει να εμπνέεται την πλοκή της από τους Επτά Σαμουράι του Akira Kurosawa, διδάσκοντας την αγάπη για τη φύση και τη συμφιλίωση κάθε πλάσματος τούτης της γης.

Σκηνοθεσία: John Lasseter, Andrew Stanton

Προβολή με ελληνική μεταγλώττιση

 

ΓΟΥΟΛ-Υ | WALL-E (2008)

Σάββατο 14/10 20.00

ΞΕΦΩΤΟ

Ένα μονοπωλιακό trust, που κάποτε έφτασε να κυβερνά (κυριολεκτικά) την Αμερική, μετέτρεψε μαζί με τους αδηφάγους πολίτες αυτού του κόσμου κάθε έκταση σε μια γιγάντια χωματερή. Μια διαστημική κιβωτός του ανθρώπινου είδους θα αποδράσει προς το άγνωστο του διαστήματος, με την ελπίδα της επιστροφής μονάχα όταν θα υπάρξουν ενδείξεις πως η μάνα Γη μπορεί να γονιμοποιήσει και πάλι. Μπορεί ένα αγαθό ρομποτάκι να μας σώσει; Το Όσκαρ καλύτερης animated ταινίας του 2009 αποτελεί ένα σοβαρότατο μάθημα οικολογίας για κάθε ηλικία, χωρίς να ξεχνάμε την υποπλοκή μιας… ρομποτικής αγάπης που ήδη θεωρείται κλασική στην ιστορία του σινεμά.

Σκηνοθεσία: Andrew Stanton

Προβολή με ελληνική μεταγλώττιση

Προτείνεται οι επισκέπτες να έχουν μαζί τους ψάθα, κουβέρτα ή άλλο ύφασμα για το έδαφος καθώς και ζακέτα.

Και αυτόν τον μήνα, όλες οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Ο σχεδιασμός, η κατασκευή και ο πλήρης εξοπλισμός του ΚΠΙΣΝ αποτελεί την μεγαλύτερη μεμονωμένη δωρεά του ΙΣΝ. Τον Φεβρουάριο 2017, με την ολοκλήρωση της κατασκευής του το ΙΣΝ παρέδωσε το ΚΠΙΣΝ στην Ελληνική Πολιτεία, τον νόμιμο ιδιοκτήτη του έργου. Παράλληλα, το ΙΣΝ ανακοίνωσε τη δέσμευσή του να συνεχίζει να υποστηρίζει έμπρακτα το ΚΠΙΣΝ για τα επόμενα πέντε χρόνια, με δωρεές ύψους έως €50 εκατομμυρίων για τη διοργάνωση δωρεάν εκδηλώσεων και την κάλυψη λειτουργικών εξόδων.

Επιπλέον πληροφορίες για το ΚΠΙΣΝ:

· Το θερινό ωράριο λειτουργίας μέχρι 31/10 είναι: Πάρκο Σταύρος Νιάρχος 09.00-00.00, Στίβος, Αγορά, Φάρος 06.00-00.00, Κέντρο Επισκεπτών 09.00-22.00.

· Για τη διευκόλυνση της πρόσβασης προς και από το ΚΠΙΣΝ προσφέρεται καθημερινά δωρεάν μεταφορά των επισκεπτών με τη χρήση μικρού ιδιωτικού λεωφορείου (shuttle bus). Το λεωφορείο, το οποίο φέρει πινακίδα με το λογότυπο του ΚΠΙΣΝ, ξεκινά από την πλατεία Συντάγματος (στη συμβολή της με την οδό Ερμού), πραγματοποιεί στάση στο σταθμό Συγγρού-Φιξ (επί της Λ. Συγγρού) και καταλήγει στη νότια πλευρά του Καναλιού του ΚΠΙΣΝ (κοντά στο κτίριο της ΕΛΣ) και αντίστροφα.

· Εντός του ΚΠΙΣΝ λειτουργεί parking, χωρητικότητας 1000 θέσεων. Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για τον τιμοκατάλογο επισκεφθείτε το SNFCC.org.

· Στους χώρους του ΚΠΙΣΝ λειτουργούν τέσσερα σημεία εστίασης: Στην Αγορά, στο Κέντρο Επισκεπτών με θέα το Κανάλι, στο Φάρο και στο Πάρκο. Επιπλέον, λειτουργούν και κινητά σημεία εστίασης στους εξωτερικούς χώρους, κατά μήκος του Καναλιού.

· Σε όλους τους χώρους του ΚΠΙΣΝ διατίθεται δωρεάν WiFi: SNFCC-FREE-WIFI.

· Οι χώροι του ΚΠΙΣΝ, συμπεριλαμβανομένου του parking, είναι προσβάσιμοι σε ΑμεΑ και αμαξίδια.

· Το ΚΠΙΣΝ κατέκτησε την πλατινένια Πιστοποίηση LEED ως Πράσινο Κτίριο, την υψηλότερη δυνατή διάκριση για περιβαλλοντικά και βιώσιμα κτίρια. Το σύστημα παρέχει πιστοποίηση ότι ένα κτίριο έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί με βάση τις αρχές της αειφόρου δόμησης, με περιβαλλοντικά καινοτόμες πρακτικές αποσκοπώντας στην εξοικονόμηση ενέργειας, την ορθολογική χρήση του νερού, τη μείωση των εκπομπών CO2, τη βελτίωση της ποιότητας του εσωτερικού περιβάλλοντος, την ορθολογική διαχείριση των πόρων και την αντιμετώπιση των επιπτώσεών τους. Η πλατινένια πιστοποίηση του ΚΠΙΣΝ αποτελεί την πρώτη διάκριση αυτού του είδους για πολιτιστικό έργο τέτοιας κλίμακας στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

· Βάσει της σχετικής οδηγίας για την απόκτηση της περιβαλλοντικής πιστοποίησης LEED, το κάπνισμα δεν επιτρέπεται στους κλειστούς χώρους του ΚΠΙΣΝ καθώς και σε απόσταση 8μ από τα εξωτερικά ανοίγματα των κτιρίων. Στους λοιπούς ανοιχτούς χώρους του ΚΠΙΣΝ το κάπνισμα δεν απαγορεύεται. Ωστόσο, ο σεβασμός προς το περιβάλλον και η προώθηση του υγειούς τρόπου ζωής παραμένουν βασικές αξίες στις οποίες έχει αναπτυχθεί το ΚΠΙΣΝ. Στο πλαίσιο αυτό ενθαρρύνουμε τους επισκέπτες να απολαύσουν το Πάρκο χωρίς να καπνίσουν κατά την διάρκεια παραμονής τους στους χώρους του.

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: