Ο Τσαβούσογλου συνεχίζει να προκαλεί, ο Αναστασιάδης συνεχίζει να αναιρεί τον εαυτό του, λένε οι Οικολόγοι




“Οι αναφορές Τσαβούσογλου περί δήθεν εποικοδομητικής στάσης της Τουρκίας στο Κραν Μοντάνα, με κάθε ευκαιρία -εσχάτως, κατά την επίσκεψη Κοτζιά- δεν αποτελούν απλά την προσπάθεια της Τουρκίας να επιρρίψει ευθύνες στην Κυπριακή Δημοκρατία”, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Οικολόγοι.

“Στην πραγματικότητα οι δηλώσεις αυτές γίνονται με το βλέμμα στην επόμενη μέρα, της επανεκκίνησης των συνομιλιών, όπου προλειαίνεται το έδαφος για ακόμα περισσότερες διεκδικήσεις των Τούρκων.

Την ίδια ώρα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και το επικοινωνιακό του επιτελείο, επιχειρούν να μας πείσουν πως θυμήθηκαν τη διεθνή διάσκεψη για την Κύπρο, ως την πλέον ενδεδειγμένη δομή για την επανέναρξη των συνομιλιών. Αναφερόμαστε βέβαια στο ίδιο πρόσωπο που λιγότερο από ένα χρόνο πριν επιχειρηματολογούσε ενάντια στη διεθνή διάσκεψη και εν τοις πράγμασι εγκλώβισε την Κυπριακή Δημοκρατία στο πλαίσιο των πενταμερών.

Αναρωτιόμαστε λοιπόν, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναγνωρίζει τώρα πως η τακτική του ήταν εσφαλμένη; Αν ναι, δεν αισθάνεται την ανάγκη να τοποθετηθεί για τους λόγους και τα αποτελέσματα των προηγούμενων επιλογών του; Και κυρίως, πιστεύει ότι με τις προεκλογικές του μεταλλάξεις θα ξεχαστούν οι επιζήμιες υποχωρήσεις του έναντι της Τουρκίας;”, καταλήγουν.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 25/10/2017 11:47

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: