Nέος Πρόεδρος της Eurojust εξελέγη ο Σλοβάκος πρώην εισαγγελέας Ladislav Hamran




Τον Σλοβάκο εισαγγελέα Ladislav Hamran εξέλεξε σήμερα το κολέγιο των μελών της Eurojust, ως νέο Πρόεδρο τoυ κοινοτικού αυτού οργανισμού, ο οποίος ήταν μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος της Eurojust.Ο Ladislav Hamran θα αντικαταστήσει τον Michèle Coninsx, ο οποίος εγκαταλείπει την Eurojust. Σύμφωνα με το άρθρο 28 παράγραφος 2 της απόφασης του Συμβουλίου για τη Eurojust και το άρθρο 3 παράγραφος 1 του εσωτερικού κανονισμού της Eurojust, το αποτέλεσμα των εκλογών θα υποβληθεί προς έγκριση στο Συμβούλιο των Κρατών Μελών.

Ο Ladislav Hamran έχει 17ετή εμπειρία ως εισαγγελέας. Ξεκίνησε να εργάζεται στη Γενική Εισαγγελία στη Μπρατισλάβα το 2003, διερευνώντας και διώκοντας κυρίως το οικονομικό έγκλημα και τη διαφθορά, μέχρι την απόσπασή του στην Eurojust ως Εθνικό Μέλος της Σλοβακικής Δημοκρατίας το 2007. Εκλέχτηκε Αντιπρόεδρος της Eurojust τον Δεκέμβριο του 2013 και επανεξελέγη Αντιπρόεδρος τον Δεκέμβριο του 2016.

Ως Αντιπρόεδρος ήταν κυρίως υπεύθυνος για τα σχέδια διαχείρισης της πληροφορίας και της γνώσης, και υπήρξε επικεφαλής της ομάδας εργασίας της Eurojust για την αναδιοργάνωση και την ιεράρχηση προτεραιοτήτων.

Μετά την εκλογή του ο Ladislav Hamran δήλωσε σχετικά: “Είμαι συγκλονισμένος από συγκίνηση και εξαιρετικά ευγνώμων που οι συνάδελφοί μου έδωσαν και πάλι την εμπιστοσύνη τους”.

“Ορκίζομαι να ακούω προσεκτικά τους ανθρώπους σε ολόκληρο τον οργανισμό για να βοηθήσουμε την Eurojust να είναι ένας αξιόπιστος και αποτελεσματικός εταίρος στη δικαστική συνεργασία”, τόνισε.

“Πιστεύω πλήρως στη συλλογικότητα, τόσο ως προσέγγιση όσο και ως μέθοδο εργασίας, αναπτύσσοντας υγιείς, αποτελεσματικούς και βιώσιμους δεσμούς μεταξύ του κολεγίου και της διοίκησης, καθώς και με τους εξωτερικούς εταίρους και τους ενδιαφερόμενους”, διευκρίνισε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος.” Θέλω η θητεία μου να χαρακτηρίζεται από αντικειμενικότητα, δικαιοσύνη, διαφάνεια και ακεραιότητα. Η πόρτα μου θα είναι πάντα ανοιχτή. Προσβλέπω στον εκσυγχρονισμό και την εξέλιξη της Eurojust σε αντιστοιχία με τις υπέροχες νέες εγκαταστάσεις της”, κατέληξε.

Περισσότερες Διεθνείς ειδήσεις εδώ

ΚΥΠΕ – Αθανάσιος Αθανασίου – Βέλγιο/Βρυξέλλες 24/10/2017 21:41

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: