Να περιμένουν τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης Μακρόν και Βρυξέλλες, λέει ο Λίντνερ




«Αναμένω ότι η καγκελάριος Μέρκελ και ο επικεφαλής της καγκελαρίας θα καταστήσουν σαφές στις Βρυξέλλες πως η παρούσα κυβέρνηση εκτελεί υπηρεσιακά καθήκοντα και η Γερμανία αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να πάρει αποφάσεις», είπε ο Φιλελεύθερος (FDP) Γερμανός πολιτικός Κρίστιαν Λίντνερ αναφερόμενος στις προωθούμενες από τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και την Κομισιόν συζητήσεις για μεταρρυθμίσεις στην ΕΕ.

«Αποκλείεται εντελώς να κάνει (σχετικές) συζητήσεις ο κ. Αλτμάιερ σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Δεν επιτρέπεται να δεσμευτεί χωρίς (να διαθέτει) τη νέα πολιτική νομιμοποίηση», πρόσθεσε ο Λίντνερ .

Υπενθυμίζεται ότι ο Πέτερ Αλτμάιερ θα είναι προσωρινά υπουργός Οικονομικών μετά τη μετακίνηση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην προεδρία της Ομοσπονδιακής Βουλής, ενώ την Πέμπτη ξεκινά η διήμερη Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες στην οποία θα συζητηθούν μεταξύ άλλων η ανανέωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι σχέσεις με την Τουρκία και η κρίση με τη Βόρεια Κορέα. Το πότε θα σχηματισθεί κυβέρνηση στη Γερμανία είναι ακόμα εντελώς ανοικτό, η δε ‘Αγγελα Μέρκελ δήλωσε χτες ότι αυτό δεν αναμένεται πριν παρέλθουν αρκετές εβδομάδες.

ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

17/10/2017 10:29
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: