Καταγράφεται η διαφωνία Ακιντζί, χωρίς να αλλάζει κάτι για εγκλωβισμένους, λένε οι Οικολόγοι




“Η χθεσινή ανακοίνωση Ακιντζί και η δημόσια διαφοροποίησή του, καταγράφεται μεν, δεν αρκεί δε για να διαφοροποιήσει κατ` ελάχιστο τις συνθήκες που δημιουργεί για τους εγκλωβισμένους η απόφαση των κατοχικών αρχών”, αναφέρουν οι Οικολόγοι.

“Ασφαλώς, το γεγονός της αποστασιοποίησής του από μια ενέργεια εχθρική που στοχοποιεί Ελληνοκύπριους και Μαρωνίτες, λόγω εθνοτικών χαρακτηριστικών, αποτελεί ένα θετικό στοιχείο, το γεγονός όμως ότι στην ίδια ανακοίνωση ο ίδιο σπεύδει να δηλώσει πως έχουν εκλείψει οι λόγοι για μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας, είναι μια εχθρική ερμηνεία της συμφωνίας της Τρίτης Βιέννης, που δίνει μερικό άλλοθι στους εμπνευστές αυτής της απαράδεκτης και απάνθρωπης ενέργειας.

Η δημόσια τοποθέτηση του κ. Ακιντζί, δείχνει για ακόμα μία φορά πως εντός των κατοχικών αρχών, υπάρχει μια μερίδα που βρίσκεται σε απευθείας σύνδεση με την Άγκυρα και ακολουθεί κατά γράμμα τις οδηγίες της. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και οι δηλώσεις του “υπουργού εξωτερικών” του ψευδοκράτους, για συζήτηση πλέον μόνο στη βάση της συνομοσπονδίας.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, δεν μπορούμε παρά να επισημάνουμε την για ακόμα μία φορά περίεργη ουδετερότητα των Ηνωμένων Εθνών, που μέσω της ΟΥΝΦΙΚΥΠ απευθύνθηκαν και στα δύο μέρη, στους θύτες δηλαδή και τα θύματα, ως να φέρει και η Ελληνοκυπριακή πλευρά ευθύνη για τις απαράδεκτες κινήσεις του ψευδοκράτους”, καταλήγουν.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 05/10/2017 12:04

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: