Κανονικό κράτος και όχι προτεκτοράτο: Αν δεν θέλετε να δείτε τη Νέα Στρατηγική, τουλάχιστον μη λοιδορείτε




Του Πέτρου Θ. Παντελίδη

Εκείνοι που ειρωνεύονται, ή λοιδορούν τη νέα στρατηγική στο Κυπριακό, που διακηρύσσει ο Νικόλας Παπαδόπουλος και ο ενδιάμεσος χώρος, καλύτερα να το διατυπώσουν πιο απλά.

Αρκεί να πουν: «Μη μου τους κύκλους τάραττε. Μη ενοχλείς την πορεία που χάραξε ο Δημήτρης Χριστόφιας και ακολουθεί με συνέπεια και τόλμη ο Νίκος Αναστασιάδης. Αυτή η στρατηγική μας οδηγεί στη λύση Δ.Δ.Ο. σύμφωνα με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ.

Αν αλλάξουμε αυτή τη στρατηγική, πρέπει να αλλάξουμε και το στόχο της λύσης, κάτι που είναι καταστροφικό. Αφήστε το λεωφορείο της λύσης να συνεχίσει την πορεία του. Πολύ λίγη απόσταση έμεινε για να φτάσουμε στο τέρμα. Ήδη περάσαμε από τον σταθμό των δυο ισοτίμων κρατών με χωριστή κυριαρχία, διπλή ιθαγένεια και διπλή διεθνή προσωπικότητα. Μας έμεινε το τελευταίο μίλι ώς το τέρμα.»

Μα η Νέα Στρατηγική είναι απλή. Εμείς που ζητούμε την αλλαγή για να διασώσουμε την Κ.Δ. θέλουμε να σταματήσουμε την καταστροφική πορεία. Η νέα στρατηγική για μας σημαίνει να σταματήσουμε το λεωφορείο της καταστροφικής σας πορείας, που προχωρά ακάθεκτο προς τη διάλυση της Κ.Δ. και την υπογραφή λύσης ΣΥΝομοσπονδίας, που θα διαλύσει την Κ.Δ., θα μετατρέψει την Κύπρο σε τουρκικό προτεκτοράτο και θα προετοιμάσει το έδαφος για τουρκοποίηση όλης της Κύπρου. Θέλουμε επιστροφή του οχήματος της λύσης μερικούς σταθμούς πιο πίσω. Η Νέα Στρατηγική το λέει καθαρά:

Η πλήρης επαναφορά του Κυπριακού στις ορθές του παραμέτρους ως προβλήματος εισβολής και κατοχής όπως ορίζονται από τις ομόφωνες αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου και τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε.

Η απόσυρση των επικίνδυνων υποχωρήσεων και η απόρριψη των επικίνδυνων συγκλίσεων Αναστασιάδη και Χριστόφια.

Η νέα διαπραγματευτική τακτική που θα προτάξει τα κεφάλαια ζωτικού ενδιαφέροντος του Κυπριακού Ελληνισμού, αρχής γενομένης από την Ασφάλεια και το Εδαφικό.

Η απεμπλοκή μας από το εθνικά επιζήμιο πλαίσιο της Πενταμερούς.

Βλέπετε νέα στρατηγική ή επιμένετε να βλέπετε την «επανένωσή» σας;

Νέα στρατηγική για μας σημαίνει να σταματήσουμε την πολιτική των συνεχών υποχωρήσεων, που δεν αποδέχεται ο λαός. Να αποσύρουμε όλες τις παραχωρήσεις, όπως εκ περιτροπής προεδρία, παραμονή εποίκων, τέσσερις ελευθερίες στους Τούρκους υπηκόους, ιδιοκτησία στους σφετεριστές, βέτο στις αποφάσεις, που κι αυτές δεν τις αποδέχεται ο λαός.

Και μετά όταν συνέλθουμε από τη στάση υποταγής και αποδοχής της κατοχής, θα πρέπει να χαράξουμε τη νέα πορεία, που θα οδηγήσει στη διάσωση της Κ.Δ. και στη λειτουργική λύση, αν το επιτρέψει ο σουλτάνος και το θέλουν οι Τουρκοκύπριοι.

Το όχημα της λύσης θα ξεκινήσει ξανά από εκείνα που αποδέχονται οι Ελληνοκύπριοι και όχι από εκείνα που αποδέχεται η Τουρκία. Θέλουμε κανονικό κράτος και όχι προτεκτοράτο. Η Νέα στρατηγική το λέει καθαρά:

Η καταπολέμηση της πολιτικής αναβάθμισης του ψευδοκράτους και του κατοχικού ηγέτη και υποβάθμισης της Κυπριακής Δημοκρατίας
.
Η πλήρης αξιοποίηση του ευρωπαϊκού συγκριτικού πλεονεκτήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας έναντι της Τουρκίας επί του συνολικού φάσματος των Τουρκο-Ευρωπαϊκών σχέσεων και όχι μόνο επί της ενταξιακής διαπραγμάτευσης της Τουρκίας.

Το τέλος της μυστικής διπλωματίας και της διαπραγματευτικής συσκότισης μέσα από τη συνεχή και έγκαιρη ενημέρωση του Εθνικού Συμβουλίου, καθώς επίσης και μέσα από την επέκταση της συζήτησης για το Κυπριακό εντός της Βουλής των Αντιπροσώπων και τις αρμόδιες επιτροπές της.

Βλέπετε νέα στρατηγική ή επιμένετε να βλέπετε την «επανένωσή» σας; Αν δεν μπορείτε να δείτε τη νέα στρατηγική μοιάζετε με τυφλούς, που την πορεία τους οδηγεί το μπαστούνι των υποχωρήσεων για να βρουν τον δρόμο της λύσης και θέλετε, αόμματοι όντες, να οδηγείτε τους βλέποντες στην ορθή πορεία που είναι καταστροφική.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: