Οι τουρκικές προκλήσεις πρέπει να αντιμετωπιστούν πιο δυναμικά, λέει ο Παλλήκαρος




Οι τουρκικές προκλήσεις πρέπει να αντιμετωπιστούν με πιο δυναμικό τρόπο, δήλωσε σήμερα ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη, Πόλυς Παλλήκαρος, ο οποίος είπε ότι «δεν είναι ένα νέο φαινόμενο, αλλά κάτι το οποίο έχουμε εδώ και χρόνια».

Κληθείς να σχολιάσει τις τουρκικές προκλήσεις στην ΑΟΖ, μετά το πέρας της παρέλασης, για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στη Λευκωσία, ο κ. Παλλήκαρος ανέφερε πως «οι προκλήσεις εντείνονται, όταν η Τουρκία θέλει να δώσει μηνύματα».

Πρόσθεσε πως η ε/κ πλευρά αυτό που πρέπει να κάνει είναι να αντιδράσει πολύ πιο δυναμικά από ότι αντιδρά σήμερα.

Εξελίξεις στην Καταλονία

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν επηρεάζεται η Κύπρος από τις εξελίξεις στην Καταλονία, ο κ. Παλλήκαρος είπε ότι δεν νομίζει οι εκεί εξελίξεις να επηρεάζουν την Κύπρο προς το παρόν.

«Σίγουρα», είπε, «πρέπει να μελετήσουμε το φαινόμενο και το τι έχει γίνει στην Καταλονία και στην Ισπανία, για να είμαστε έτοιμοι στην Κύπρο για τυχόν θέματα τέτοια που θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε».

Επέτειος 28ης Οκτωβρίου

Εξάλλου, με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, ο κ. Παλλήκαρος ευχήθηκε στον απανταχού ελληνισμό χρόνια πολλά.

«Σήμερα τιμούμε την ημέρα, που μια μικρή και αδύναμη χώρα τα έβαλε με ένα μεγάλο και πανίσχυρο εχθρό. Τα έβαλε μαζί του για την πατρίδα, την ελευθερία, τη δικαιοσύνη. Εκείνο το οποίο πρέπει να καταλάβουμε εμείς και να κάνουμε 77 χρόνια μετά είναι να προστατεύσουμε την Κυπριακή Δημοκρατίας ως κόρην οφθαλμού», είπε.

Όπως σημείωσε «το χρωστούμε σε αυτούς που πολέμησαν και έδωσαν τη ζωή τους ακόμα για να έχουμε εμείς πατρίδα», για να προσθέσει πως «το οφείλουμε στα παιδιά και τα εγγόνια μας».

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – Έμιλη Λάμπρου – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 28/10/2017 14:18

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: