Η Τουρκία έχει αποθρασυνθεί, εξαιτίας της “στρατηγικής” της ανοχής, δήλωσε η Μ. Βασιλειάδου




H Αναπληρωτής Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρία Βασιλειάδου, δήλωσε πως η Τουρκία έχει αποθρασυνθεί, προσθέτοντας πως είναι ξεκάθαρο, ότι μέσα από τις κινήσεις της η Τουρκία -και από τη στιγμή που δεν βρίσκει αντίσταση, αφού η πολιτική και η στρατηγική που ακολουθείται μέχρι σήμερα είναι η ανοχή- θα συνεχίσει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Κληθείσα να σχολιάσει τις τουρκικές προκλήσεις στην ΑΟΖ, μετά το πέρας της παρέλασης, για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στη Λευκωσία, η κ. Βασιλειάδου είπε πως «η πολιτική της Τουρκίας είναι γνωστή, ενώ η στρατηγική της διαχρονικά γνωστή και δεν πρόκειται να σταματήσει, εάν δεν την αναγκάσουμε μέσα από μια νέα στρατηγική, μέσα από μια νέα προσέγγιση των πραγμάτων, που ευελπιστούμε πως το Γενάρη του 2018 ο λαός θα μας δώσει το πράσινο φως, για να προχωρήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση».

Εξελίξεις στην Καταλονία

Σε ό,τι αφορά στην κατάσταση στην Καταλονία, η κ. Βασιλειάδου ανέφερε πως «έχει δημιουργηθεί ένα στάτους, στο οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να ενσκύψει με πολλή προσοχή».

«Διότι η ΕΕ είναι ένωση και όχι διάσπαση. Αν αρχίσει το κάθε κομμάτι να διεκδικεί ανεξαρτησία, τότε δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει ΕΕ. Άρα η εν τη ενώση η ισχύς και θεωρούμε ότι τα βήματα, τα οποία γίνονται, είναι προς την ορθή κατεύθυνση», σημείωσε.
Καταδίκασε, εξάλλου, με κάθε τρόπο την απόσχιση της Καταλονίας από την Ισπανία.

Επέτειος 28ης Οκτωβρίου

Με αφορμή τη σημερινή επέτειο, η κ. Βασιλειάδου διεμήνυσε: «Αντιστεκόμαστε σθεναρά στις όποιες
πολιτικές ωθούν τη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, αντιστεκόμαστε στις πολιτικές που εξευτελίζουν την αξιοπρέπεια του λαού. Είτε οι πολιτικές αυτές λέγονται πολιτική του καλού παιδιού και εξευμενισμός της Τουρκίας με τα πολλά δώρα, είτε είναι πολιτικές αναβάθμισης του κατοχικού ηγέτη».

Κάλεσε το λαό σε εγρήγορση και να ανοίξει τα μάτια και τ’ αυτιά του, για να σημειώσει πως «το Κυπριακό σήμερα μοιάζει με ναρκοπέδιο».

Όπως πρόσθεσε «μετά από δέκα χρόνια συγκεκριμένης πολιτικής και στρατηγικής, που ακολούθησαν οι δύο τελευταίοι Προέδροι, τα επόμενα βήματα θα πρέπει να γίνουν πολύ προσεκτικά, εάν δεν θέλουμε να είμαστε οι τελευταίοι των Ελλήνων Κύπριων, που ζουν σε αυτή τη γη».

ΚΥΠΕ – Έμιλη Λάμπρου – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 28/10/2017 14:59

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: