Η Κύπρος κινδυνεύει να βρεθεί στο στόχαστρο της Ευρώπης για μαζικές υπηκοότητες, λένε οι Οικολόγοι




” Όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με την παραχώρηση “ομαδικών” υπηκοοτήτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, στο πλαίσιο του επενδυτικού νόμου, είναι εξόχως ανησυχητικά”, αναφέρουν οι Οικολόγοι.

“Αυτό, καθώς φαίνεται πως η συγκεκριμένη ρύθμιση να μετατρέπεται από εργαλείο προσέλκυσης επενδύσεων, σε μία αδιαφανή μέθοδο παραχώρησης υπηκοοτήτων, με παράπλευρα οφέλη για κάποιους. Τώρα η πρακτική βρίσκεται στο στόχαστρο των ευρωπαϊκών οργάνων, με συνέπεια την στοχοποίηση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Εμείς είχαμε προειδοποιήσει έγκαιρα την κυβέρνηση για τις συνέπειες αυτής της αλόγιστης συμπεριφοράς, σε ένα τόσο κρίσιμο θέμα. Για τον λόγο αυτό άλλωστε, έχουμε ζητήσει ενημέρωση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών για την κυβερνητική πρακτική επί του θέματος, ενώ έχουμε καταθέσει και σχετική πρόταση νόμου για να επιβληθούν όροι διαφάνειας.

Αντιλαμβανόμαστε πως το ζήτημα είναι συνολικότερο και έχει να κάνει με το πως αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση την κυπριακή υπηκοότητα. Ούτε ένας χρόνος άλλωστε δεν πέρασε από το περιστατικό όπου αυτή αποδόθηκε σε Τούρκο υπήκοο, ως “αποζημίωση” για το κούρεμα των καταθέσεων του.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εφιστούμε την προσοχή στην κυβέρνηση, καθώς όσες επενδύσεις προσπαθεί να προσελκύσει με τις αθρόες και χωρίς έλεγχο αποδόσεις υπηκοότητες, πολλαπλάσιες θα χαθούν αν η Κυπριακή Δημοκρατία ταυτιστεί με ανθρώπους που ελέγχονται για νομιμότητα των δραστηριοτήτων τους”, καταλήγουν.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 16/10/2017 14:01

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: