Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τρίτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Η εκποίηση κρατικής γης και οι αντιδράσεις που προκαλούνται, οι επαφές του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Μόσχα, η καταγγελία ότι παιδί-θύμα σεξουαλικής κακοποίησης υποχρεώθηκε να αναγνωρίσει το θύτη του σε αστυνομική παράταξη και η επιστροφή υπερχρεώσεων από τις συνεργατικές, είναι από τα βασικά θέματα που προβάλλονται στις εφημερίδες της Τρίτης.

Η «Αλήθεια» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα «€100 εκατομμύρια πίσω στις τσέπες μας» και φιλοξενεί δηλώσεις του ΓΔ της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας ότι ξεκινά η επιστροφή υπερχρεώσεων του παρελθόντος από την οποία επωφελούνται σχεδόν 14,000 δανειολήπτες. Αλλού αναφέρεται στις δηλώσεις του Ρώσου Πρωθυπουργού μετά τη συνάντηση με τον ΠτΔ ότι η Κύπρος είναι σημαντικός και αξιόπιστος εταίρος της Ρωσίας. Η «Α» αναφέρεται, επίσης, στις χρεώσεις για τα αποχετευτικά και γράφει ότι τα τέλη θα επιβάλλονται για πολλά ακόμη χρόνια.

«Για γερά πορτοφόλια 37 κρατικά φιλέτα» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος του «Πολίτη», που γράφει πως η Κυβέρνηση επιμένει σε δικαίωμα αποξένωσης κρατικής γης και ότι θεωρεί σημαντική την ψήφιση νομοσχεδίου που εκκρεμεί από το 2014 για άρση της απαγόρευσης αποξένωσης κρατικής περιουσίας. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται στις συμφωνίες που υπογράφουν σήμερα στη Μόσχα ΠτΔ και Βλαντιμίρ Πούτιν και στη δήλωση του Προέδρου για οικονομικό συγχρονισμό ρολογιών. Επίσης, ο «Π» αναφέρει ότι άναψε φωτιές η δήλωση Σόιμπλε για τους χειρισμούς του Προέδρου στο κρίσιμο Γιούρογκρουπ του 2013.

Ο «Φιλελεύθερος» στεγάζει το κύριό του θέμα κάτω από τον τίτλο «Λευκή επιταγή για τα φιλέτα» και αναφέρει ότι η Κυβέρνηση ζητά εξουσία να πουλά κρατικά ακίνητα με την αντίδραση βουλευτών και επαγγελματιών για το νομοσχέδιο που έρχεται στη Βουλή λίγο πριν τις προεδρικές εκλογές. Σε άλλο θέμα αναφέρει πως αποχωρεί το προσωπικό της TOTAL από την Κύπρο αλλά δεν εγκαταλείπει τα δικαιώματά της στην κυπριακή ΑΟΖ. Επίσης ο «Φ» γράφει ότι άλλαξε και συρρικνώθηκε ο τραπεζικός χάρτης, σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όπου αναφέρεται πως από 137 τραπεζικά ιδρύματα το 2008, μειώθηκαν το 2016 λειτουργούσαν στην Κύπρο 31 πιστωτικά ιδρύματα.

«Μετά τις παραλίες ξεπουλούν και κρατικά φιλέτα» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της «Χαραυγής» που αναφέρεται στη συζήτηση στην Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής για εκποίηση 37 τεμαχίων κρατικής γης μεγάλης αξίας. Αλλού γράφει για την καταγγελία ότι παιδάκι έζησε ξανά τον εφιάλτη της σεξουαλικής κακοποίησης όταν του ζήτησαν να αναγνωρίσει το θύτη του. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στη συζήτηση του προϋπολογισμού του Υπουργείου Παιδείας στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας, γράφοντας ότι απροβίβαστο παίρνει η Κυβέρνηση στα θέματα παιδείας.

«Κατακραυγή για αναγνώριση θύτη κακοποίησης ανηλίκου σε αστυνομική παράταξη» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ που αναφέρεται στην καταγγελία που είδε χθες το φως της δημοσιότητας με την οργή Βουλευτών από διάταξη της Αστυνομίας για αναγνώριση θυτών σε περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης σε παρατάξεις. Αλλού αναφέρεται στην επίσκεψη του ΠτΔ στη Μόσχα και τις συμφωνίες που θα υπογραφούν. Επίσης αναφέρεται σε περιστατικό ψευδούς καταγγελίες για τροφική δηλητηρίαση σε ξενοδοχείο του Πρωταρά από πρώην εστεμμένη σε καλλιστεία στη Βρετανία.

ΚΥΠΕ – Κυριακή Χριστοδούλου – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 24/10/2017 07:32

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: