H Λευκωσία εντείνει τις προσπάθειες για να συνεργαστεί η Τουρκία στο θέμα των αγνοουμένων




Η κυπριακή κυβέρνηση θα εντείνει τις συντονισμένες και οργανωμένες προσπάθειες της προς πάσα κατεύθυνση, με κύριο στόχο να πειστεί η Τουρκία να αναλάβει τις ευθύνες της και να συνεργαστεί παρέχοντας στη Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων (ΔΕΑ) όλες τις πληροφορίες και τα στοιχεία από τα αρχεία του τουρκικού στρατού, τόσο για τους ομαδικούς τάφους όσο και για τις μετακινήσεις οστών, καθώς επίσης και για να υπάρξει απρόσκοπτη και χωρίς όρους πρόσβαση για εκταφές, αλλά και για έρευνες για ύπαρξη χώρων ταφής.

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Προεδρίας της Δημοκρατίας για την Ημέρα των Αγνοουμένων, στην οποία προστίθεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Κυβέρνηση διαβεβαιώνουν, για ακόμα μια φορά, ότι θα συνεχίσουν να στηρίζουν το έργο της ΔΕΑ με όλες τις δυνάμεις και με κάθε δυνατόν τρόπο.

Η Ημέρα των Αγνοουμένων, αναφέρεται, είναι μια ημέρα θύμησης για τους αγνοούμενους της κυπριακής τραγωδίας, αλλά και ευθύνης απέναντι στους συγγενείς και τους αγαπημένους τους που βιώνουν καθημερινά και καρτερικά το μαρτύριο της αβεβαιότητας για τόσες δεκαετίες.

“Η επίλυση του ανθρωπιστικού αυτού ζητήματος αποτελούσε και αποτελεί για την Κυβέρνηση ύψιστη προτεραιότητα και η σημερινή ημέρα επιβάλλει, περισσότερο από ποτέ, να συνεχίσουμε τον αγώνα για τη διακρίβωση της τύχης όλων των αγνοουμένων μας. Ο χρόνος περνά, δυστυχώς, σε βάρος της ανεύρεσης των αγνοουμένων μας και ως εκ τούτου, με την ευκαιρία της σημερινής ημέρας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επαναλαμβάνει την έκκληση προς όσους έχουν οποιαδήποτε πληροφορία για πιθανά σημεία ταφής αγνοουμένων, να μοιραστούν αυτή την πληροφορία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες, προς διευκόλυνση του έργου της ΔΕΑ”, αναφέρεται.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ακόμη ότι ο αγώνας για τη διακρίβωση της τύχης και του τελευταίου αγνοούμενου μας είναι μακρύς και δύσκολος, αλλά σε αυτή μας την προσπάθεια είμαστε όλοι ενωμένοι, Πολιτεία και λαός, μέχρι να επιλυθεί πλήρως αυτό το ανθρωπιστικό δράμα.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 29/10/2017 14:51

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: