Επίθεση ΕΔΕΚ σε Αναστασιάδη για μη αξιοποίηση του ρωσικού ενδιαφέροντος για Κυπριακό




“Χαιρετίζουμε το ενδιαφέρον της Ρωσίας για εμπλοκή στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού στο πλαίσιο μιας Διεθνούς Διάσκεψης η οποία θα ασχοληθεί με τη διεθνή πτυχή του προβλήματος”, αναφέρει η ΕΔΕΚ

“Δηλαδή την κατάργηση των εγγυήσεων, την αποχώρηση Τουρκικών στρατευμάτων και εποίκων και τον μηχανισμό επιτήρησης εφαρμογής της λύσης.

Δυστυχώς όμως οι δημόσιες τοποθετήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι είναι έτοιμος να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις από το σημείο που έμειναν, ουσιαστικά ακυρώνει αυτή τη σημαντική πρόθεση της Ρωσίας.

Ως ΕΔΕΚ, επικρίνουμε την κυβέρνηση καθώς, παρά το γεγονός πως τα τελευταία χρόνια κατ’ επανάληψη η Ρωσία, αλλά και άλλες χώρες μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, όπως η Γαλλία, με επίσημες δηλώσεις τους διεκδίκησαν να έχουν ενεργό ρόλο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πεισματικά αρνείτο να καταθέσει αίτηση στο Συμβούλιο Ασφαλείας για τη σύγκληση Διεθνούς Διάσκεψης.

Θυμίζω πως από πλευράς ΕΔΕΚ κατ’ επανάληψη στο Εθνικό Συμβούλιο αλλά και δημόσια είχαμε καταθέσει τη συγκεκριμένη πρόταση.

Ευχόμαστε ότι μετά το χαστούκι που δέχτηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και όσοι στήριξαν την τακτική του με την αποδοχή της Πενταμερούς και την κατάληξή της, να αντιληφθούν ότι χρειάζεται αλλαγή της τακτικής μας όσον αφορά την επίλυση του κυπριακού”, καταλήγει.

Όσον αφορά το θέμα συμφωνίας Αναστασιάδη – Ακιντζί για διορισμούς, αναφέρει:

“Η κυβέρνηση για ακόμα μια φορά επιχειρεί να συγκαλύψει τα πολιτικά ατοπήματα που διέπραξε τα οποία επιβεβαιώνονται από τα ίδια τα έγγραφα

Στη δημόσια τοποθέτηση ότι ο κ. Αναστασιάδης και ο κ. Ακιντζί συμφωνήσαν στον διορισμό αξιωματούχων του κράτους μεταξύ των οποίων και βουλευτών, από πλευράς κυβέρνησης υπήρξε διάψευση.

Η διάψευση όμως αφορά την ίδια την κυβέρνηση η οποία για ακόμα μια φορά επιχειρεί να συγκαλύψει τα πολιτικά ατοπήματα που διέπραξε κατά τη διάρκεια των συνομιλίων του κυπριακού, τα οποία επιβεβαιώνονται από τα ίδια τα έγγραφα.

Συγκεκριμένα, το έγγραφο ημερομηνίας 9 Νοεμβρίου 2015, με τίτλο «Entry into force» επιβεβαιώνει την υποχώρηση του κ. Αναστασιάδη πως με την εφαρμογή της λύσης θα προχωρήσουν ο ίδιος και ο κ. Ακιντζί σε διορισμό αξιωματούχων και βουλευτών.

Θυμίζουμε πως η πιο πάνω υποχώρηση έγινε την περίοδο που ο κ. Αναστασιάδης μοιραζόταν κοινά οράματα με τον κ. Ακιντζί, αναβαθμίζοντας και αναγνωρίζοντας τον κ. Ακιντζί σε Συμπρόεδρο, με υποχωρήσεις που καταπατούν βασικές αρχές της δημοκρατίας και καταργούν τη συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας”.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 25/10/2017 13:21

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: