Σε εξέλιξη έκτακτο υπουργικό στην Ισπανία: Πλήρη στήριξη των ΗΠΑ στον Ραχόι




Έκτακτη συνεδρίαση του ισπανικού υπουργικού συμβουλίου βρίσκεται σε εξέλιξη, προκειμένου να θέσει σε ισχύ την απευθείας διακυβέρνηση της Καταλονίας.Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ισπανίας έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες κατά της κήρυξης ανεξαρτησίας από την Καταλονία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Την ίδια ώρα, η κύρια οργάνωση που τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας, η Καταλανική Εθνική Συνέλευση (ANC), κάλεσε τους δημόσιους υπαλλήλους να μην ακολουθήσουν τις εντολές της ισπανικής κυβέρνησης μετά την επιβολή της άμεσης διακυβέρνησης της περιφέρειας από τη Μαδρίτη. Η ANC κάλεσε τους καταλανούς δημόσιους υπαλλήλους να αποκριθούν με «ειρηνική αντίσταση».

Πλήρη στήριξη των ΗΠΑ στην Ισπανική Κυβέρνηση

Η αμερικανική κυβέρνηση δήλωσε ότι στηρίζει την «ενότητα» της Ισπανίας, μετά την κήρυξη της ανεξαρτησίας από το κοινοβούλιο της Καταλονίας, όπως επισημαίνεται σε δελτίο τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Η Καταλονία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της Ισπανίας και οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τα συνταγματικά μέτρα που λαμβάνει η ισπανική κυβέρνηση με στόχο να κρατήσει την Ισπανία ισχυρή και ενωμένη» τονίζει στο δελτίο τύπου η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ Χέδερ Νάουερτ.

Περισσότερες Διεθνείς ειδήσεις εδώ


27/10/2017 19:13
ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP- Reuters
Μαδρίτη, Ουάσινγκτον

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: