Διαφορετική η εικόνα από αυτή που παρουσιάζει ο ΠτΔ λέει ο Σιζόπουλος για προσχέδιο έκθεσης ΓΓ




Η εικόνα που αποκομίζει κάποιος από το προσχέδιο της έκθεσης του ΓΓ του ΟΗΕ είναι «εντελώς διαφορετική απ’ αυτή που προσπαθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να παρουσιάσει στον κυπριακό λαό», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, σχολιάζοντας το περιεχόμενο του προσχεδίου της έκθεσης του ΓΓ του ΟΗΕ.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης στη Λευκωσία για την επέτειο της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ συνεχάρη θερμά την ηγεσία, τα στελέχη και όλα τα μέλη της Εθνικής Φρουράς για την «πραγματικά εξαιρετική παρουσία στη σημερινή παρέλαση».

«Συμπληρώνονται σήμερα», είπε, «57 χρόνια Κυπριακής Δημοκρατίας, μιας Κυπριακής Δημοκρατίας που κατάφερε να επιβιώσει μέσα σε αντιξοότητες, συνωμοσίες και 43 χρόνια ημικατοχής με στόχο τη διάλυση της. Εμείς σήμερα έχουν καθήκον και υποχρέωση την Κυπριακή Δημοκρατία, να τη διατηρήσουμε, να την ενισχύσουμε και αυτή η Δημοκρατία η οποία ιδρύθηκε και στέριωσε με αγώνες, με θυσία και αίμα ηρώων να μην επιτρέψουμε να διαλυθεί», ανέφερε.

Κληθείς να σχολιάσει το περιεχόμενο του προσχεδίου της έκθεσης του ΓΓ του ΟΗΕ, ο Μαρίνος Σιζόπουλος είπε ότι εκ πρώτης όψεως από τις πληροφορίες που υπάρχουν, το κείμενο εμπεριέχει ορισμένα στοιχεία τα οποία είναι άκρως ανησυχητικά.

Το πρώτο, όπως εξήγησε, αφορά τη στάση που τηρεί ο ΓΓ του ΟΗΕ επιρρίπτοντας την ευθύνη και στις δύο πλευρές. Το δεύτερο ότι αποκαλύπτει ότι ήδη υπήρξαν συγκλίσεις και συμφωνίες οι οποίες είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό προχωρημένες και έχουν απομείνει μόνο ελάχιστα στοιχεία. «Η δική μας άποψη και ενημέρωση είναι ότι είναι εντελώς διαφορετικά τα πράγματα», είπε.

Και το τρίτο ότι μέσα και από την έκθεση του ΓΓ επιβεβαιώνεται η αποτυχία της πολιτικής και της τακτικής που ακολουθήθηκαν τα τελευταία 10 χρόνια, καθώς όχι μόνο δεν επιρρίπτεται ευθύνη στην Τουρκία αλλά αντίθετα επιρρίπτεται μερίδιο ευθύνης στην ε/κ πλευρά.

Σε ερώτηση αν δηλαδή η εικόνα από την έκθεση του ΓΓ είναι διαφορετική από την εικόνα που μετέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο κ. Σιζόπουλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτό επιβεβαιώνεται. «Και στην πραγματικότητα, σημασία δεν έχει ποιά είναι η εικόνα που έχουμε εμείς για τις εξελίξεις και την κατάληξη της πενταμερούς διάσκεψης αλλά ποιά είναι η εικόνα που έχει ο διεθνής οργανισμός και όλοι οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι» δήλωσε, προσθέτοντας, πως απ’ ότι φαίνεται «αυτή η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική απ’ αυτή που προσπαθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να παρουσιάσει στον κυπριακό λαό».

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 01/10/2017 15:15

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: