Απαράδεκτη η απόφαση ψευδοκράτους για εκγλωβισμένους, λέει το επιτελείο Νικόλα




“Το Εκλογικό Επιτελείο Νικόλα Παπαδόπουλου καταδικάζει την απόφαση των κατοχικών αρχών να επιβάλουν λεγόμενους «δασμούς» στα είδη και αγαθά που αποστέλλονται στους εγκλωβισμένους συμπατριώτες μας”, αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

“Η απαράδεκτη αυτή απόφαση των κατοχικών αρχών, παραβιάζει τη Συμφωνία της 3ης Βιέννης αλλά και κάθε έννοια ανθρωπιστικής συμπεριφοράς απέναντι στους εγκλωβισμένους ελληνοκύπριους, επιβεβαιώνει ότι μοναδικό μέλημα των τουρκικών κατοχικών αρχών είναι η αναβάθμιση του ψευδοκράτους καταπατώντας θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και αποδεικνύει για πολλοστή φορά την τουρκική πρακτική παραβίασης συμφωνιών.

Καλούμε την Κυβέρνηση:

1. Να καταγγείλει άμεσα την απόφαση και ενέργεια των κατοχικών αρχών, στα Ηνωμένα Έθνη, στα Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ζητώντας καταδίκη και μη-εφαρμογή αυτής της απόφασης.
2. Να προβεί στα αναγκαία διαβήματα ώστε η απόφαση και ενέργεια των κατοχικών αρχών να περιληφθεί στην υπό διαμόρφωση Έκθεση του Γενικού Γραμματέα και στην επόμενη Έκθεση για την UNFICYP.
3. Να εξετάσει και να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα, περιλαμβανομένων και αντιμέτρων, έτσι ώστε να γίνουν εμπράκτως σεβαστά τα δικαιώματα των εγκλωβισμένων.

Τέλος, δεν μπορούμε να μην καυτηριάσουμε και την ίδια τη στάση της UNIFICYP η οποία χρησιμοποιεί στην ανακοίνωση της τον ανυπόστατο όρο «Τουρκοκυπριακή διοίκηση» («Turkish Cypriot administration»), ενώ, παράλληλα τηρεί ουδετερότητα και ίσες αποστάσεις εκφράζοντας «την ετοιμότητα της να βοηθήσει τις πλευρές να φτάσουν σε μια αμοιβαία αποδεκτή λύση». Θα πρέπει να υποδειχθεί στα Ηνωμένα Έθνη ότι μοναδική αποδεκτή λύση αυτού του προβλήματος είναι η πιστή και πλήρης εφαρμογή της Συμφωνίας της 3ης Βιέννης”, καταλήγει.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 04/10/2017 13:44

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: