Αντιδρούν όλα τα κόμματα για αναδρομικά βουλευτών: Κόντρα κυβέρνησης – ΝΔ




Έντονη πολιτική αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με αφορμή τους πρώην Βουλευτές που διεκδικούν αναδρομικές αποζημιώσεις από την Ελληνική Βουλή, συνολικού ύψους €15 εκ.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης απαίτησε από τους πρώην βουλευτές του κόμματός του να αποσύρουν τις προσφυγές, απειλώντας τους ότι σε διαφορετική περίπτωση θα τους διαγράψει από τη ΝΔ. Παράλληλα, επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι ο νόμος Κατρούγκαλου, τον οποίο καταψήφισε η ΝΔ, επιτρέπει στους Βουλευτές να αξιώσουν αναδρομικά αποζημιώσεις από το Δημόσιο, επικαλούμενοι την «ανάγκη εξίσωσης των αποδοχών τους με αυτές του Προέδρου του Αρείου Πάγου».

Άμεση ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος με ανακοίνωσή του κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη για ψευδείς ισχυρισμούς, καλώντας τον να ανακαλέσει. «Όσο για την προσπάθειά του να διασκεδάσει τις εντυπώσεις ζητώντας από τους πρώην Βουλευτές της ΝΔ να αποσυρθούν από την προκλητική διεκδίκηση των αναδρομικών, το μόνο σχόλιο που αρμόζει είναι: Ουαί υμίν γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί» καταλήγει το κυβερνών κόμμα στην ανακοίνωσή του.

Να αποσύρουν τις προσφυγές καλούν τους βουλευτές τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και το Ποτάμι, ενώ το Υπουργείο Οικονομικών, με άτυπη ενημέρωση, βάζει στον «πάγο» το αίτημα, λέγοντας ότι η απόφαση δεν είναι άμεσα εκτελεστή και δεν υπάρχει τέτοιος σχεδιασμός για το άμεσο μέλλον.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ/Ελλάδα/Αθήνα 23/10/2017 08:23

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: