Στις 15 Σεπτεμβρίου αποφασίζει το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών για τις προεδρικές




Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Διευρυμένης Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, αποφασίστηκε η αναβολή των αρχαιρεσιών για εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής και Πολιτικής Επιτροπής.

Κατ’ επέκταση αναβάλλεται η διεξαγωγή Παγκύπριου Εκλογικού Συνεδρίου, που προγραμματιζόταν να λάβει χώρα στις 29 Οκτωβρίου 2017. Το Παγκύπριο Συνέδριο θα διεξαχθεί μετά τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών, η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί σε κατοπινό στάδιο.

Επιπλέον, αποφασίστηκε η διεξαγωγή της Παγκύπριας Συνδιάσκεψης με θέμα τη λήψη απόφασης αναφορικά με τις Προεδρικές Εκλογές, την Κυριακή 15 Οκτωβρίου. Αρχικά προγραμματιζόταν να διεξαχθεί στις 5 Νοεμβρίου, μετά την ολοκλήρωση των προγραμματισμένων αρχαιρεσιών. Με την επέκταση της θητείας της υφιστάμενης Κεντρικής Επιτροπής κατά 6 μήνες, ελευθερώνεται το πρόγραμμα της Κεντρικής Επιτροπής και θα διεξαχθεί πιο νωρίς.

Η Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος, επανεπιβεβαίωσε ότι η απόφαση αναφορικά με την πορεία που θα ακολουθήσει το Κίνημα στις επερχόμενες Προεδρικές Εκλογές, θα αποτελέσει προϊόν ενός οριζόντιου, εκτενή και δημοκρατικού διαλόγου. Για το λόγο αυτό, πριν την ημερομηνία διεξαγωγής της Συνδιάσκεψης, θα διεξαχθούν κανονικά όλες οι προγραμματισμένες Επαρχιακές Συνελεύσεις του Κινήματος. Συγκεκριμένα, η επαρχιακή Συνέλευση Λευκωσίας-Κερύνειας θα πραγματοποιηθεί στις 5 Οκτωβρίου, της Λάρνακας στις 10 Οκτωβρίου, της Επαρχίας Αμμοχώστου στις 11 Οκτωβρίου, της Επαρχίας Λεμεσού στις 12 Οκτωβρίου και της Πάφου στις 13 Οκτωβρίου 2017. Όλες οι επαρχιακές συνελεύσεις ξεκινούν στις 7μμ.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 11/09/2017 14:51

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: