Συζήτηση για την κρίση μετά τις μεταρρυθμίσεις και τις τεράστιες προσπάθειες των Ελλήνων, λέει ο Μακρόν




Μετά τις μεταρρυθμίσεις και τις τεράστιες προσπάθειες που κατέβαλε ο ελληνικός λαός πρέπει να μιλήσουμε για την έξοδο από την κρίση.

Αυτό υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο Γάλλος Πρόεδρος, κατά το σύντομο διάλογο που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, μπροστά στους δημοσιογράφους και τις τηλεοπτικές κάμερες. Για εκείνον, τον κ. Μακρόν δηλαδή, «η Ελλάδα είναι κάτι πολύ σημαντικό», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο ίδιος.

Στην αρχή της τοποθέτησής του, μίλησε για την καταστροφή στα νησιά του Αγίου Μαρτίνου και του Αγίου Βαρθολομαίου, γνωστοποιώντας ότι θα τα επισκεφθεί μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες. Ο Εμανουέλ Μακρόν δεν παρέλειψε ωστόσο να τονίσει ότι οι φυσικές αυτές καταστροφές έχουν αίτιο, που δεν είναι άλλο από την κλιματική αλλαγή -«και αυτήν πρέπει να αντιμετωπίσουμε», σημείωσε με έμφαση.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε υποδεχόμενος τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν την αλληλλεγγύη της Ελλάδας για τα θύματα της καταιγίδας Ίρμα.

Η επίσκεψη Μακρόν στην Ελλάδα είναι σημαντική, τόνισε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι δεν θα μπορούσε να υπάρξει πιο ιδιαίτερος τόπος, από το λόφο της Πνύκας, όπου έκανε τα πρώτα της βήματα η Δημοκρατία, για τα αναγκαία μέτρα που πρέπει να λάβουμε, ώστε να κάνουμε την Ευρώπη πιο εκλκυστική για τις γενιές που έρχονται.

Ο Γάλλος Πρόεδρος επισήμανε ότι είναι η πρώτη του επίσκεψη εκτός της χώρας του, από την ανάληψη των καθηκόντων του και είναι πολύ σημαντικό που αυτή η επίσκεψη γίνεται στην Ελλάδα.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ

07/09/2017 16:01
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: