Κλείσιμο γ’ αξιολόγησης μέχρι το τέλος του έτους βλέπει ο Μοσκοβισί και μιλά για ανάπτυξη




Η ανάπτυξη έχει επιστρέψει στην Ελλάδα, υποστηρίζει ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τις Νομισματικές Υποθέσεις Πιέρ Μοσκοβισί, χαιρετίζοντας, παράλληλα, τις προσπάθειες που έκανε τα τελευταία χρόνια τόσο ο ελληνικός λαός όσο και η ελληνική κυβέρνηση.

«Έπρεπε και πρέπει να γίνουν αυτές οι προσπάθειες, αλλά θα υπάρξει ανταμοιβή που σημαίνει μια Ελλάδα πιο δυνατή σε μια ευρωζώνη που έχει επιλέξει» αναφέρει ο Π. Μοσκοβισί σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Παράλληλα, σημειώνει ότι από την πλευρά τους οι εταίροι θα βοηθήσουν με την ολοκλήρωση της εκταμίευσης των δόσεων έτσι ώστε η Ελλάδα να βγει από το πρόγραμμα στήριξης και να επανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος εκφράζει την πεποίθηση ότι η τρίτη αξιολόγηση θα κλείσει μέχρι το τέλος του χρόνου και το καλοκαίρι του 2018 η Ελλάδα «θα γίνει μια κανονική χώρα της Ευρωζώνης».

Όσον αφορά την έξοδο της Ελλάδας από τη διαδικασία των υπερβολικών ελλειμμάτων, ο Πιέρ Μοσκοβισί δηλώνει ότι αυτό «σηματοδοτεί ότι έγινε μια αποτελεσματική προσπάθεια για την ανατροπή της καμπύλης της υπερβολικής χρέωσης.

Είναι μια προσωρινή επιβράβευση ως ανταμοιβή των προσπαθειών, πράγμα που σημαίνει ότι από εδώ και στο εξής η χώρα είναι πιο αξιόπιστη στη δημοσιονομική της διαχείριση, και ότι η χώρα εντάσσεται στο πρότυπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωζώνης».

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των γερμανικών εκλογών, ο Επίτροπος Οικονομικών υποστηρίζει ότι χρειάζεται αναμονή μέχρι το σχηματισμό της κυβέρνησης και εκφράζει την πεποίθηση ότι η νέα γερμανική κυβέρνηση θα συμβάλει με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα άλλα κράτη μέλη για μια Ευρώπη της ανάπτυξης, που θα μειώσει τις αποκλίσεις στο εσωτερικό της».

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τις προτάσεις του Εμανουέλ Μακρόν για το μέλλον της ΕΕ, ο Πιέρ Μοσκοβισί εκφράζει την ελπίδα να ανοίξει ο διάλογος εντός της Ένωσης και διαβεβαιώνει ότι «είτε πρόκειται να έχουμε διακρατικές λίστες, είτε για τη μεταρρύθμιση της ευρωζώνης, ή ακόμα για μια πιο δημοκρατική καθοδήγησή της. Εγώ είμαι υπέρ και επομένως θα συμβάλλω με την Κομισιόν, όπως άρχισε να το κάνει και ο πρόεδρός μας Ζαν Κλοντ Γιούνκερ».

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ/Ελλάδα/Αθήνα 27/09/2017 08:40

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: