Η περαιτέρω στροφή του ψευδοκράτους προς την Άγκυρα δεν ανακόπτεται με αναμονή, λένε οι Οικολόγοι




“Το ζήτημα της μαζικής απόδοσης “υπηκοοτήτων” από το ψευδοκράτος, που επανέρχεται στο προσκήνιο, καταδεικνύει δύο βασικές παραμέτρους”, λένε οι Οικολόγοι σε ανακοίνωσή τους.

“Καταδεικνύει την ξεκάθαρη προσπάθεια πρόσδεσης των κατεχομένων στο άρμα της Τουρκίας με τη μεγιστοποίηση της εξάρτησης από αυτήν και την ταυτόχρονη προσπάθεια να δημιουργηθούν ακόμα μεγαλύτερα εμπόδια προς οποιονδήποτε δεν εντάσσεται στην -επιχειρούμενη- νέα υπό διαμόρφωση τουρκική μεγαλοϊδεατική αντίληψη.

Είναι καθήκον της Κυπριακής Δημοκρατίας να προχωρήσει σε καταγγελία πρακτικών που τάσσονται ενάντια σε οποιονδήποτε προσπαθεί να σταματήσει αυτή την διαδικασία τουρκοποίησης των κατεχομένων, τόσο εναντίον των Ελληνοκύπριων και Μαρωνίτων εγκλωβισμένων, όσο και προς τη μεγάλη πλειονότητα των Τουρκοκυπρίων συμπατριωτών μας, που εναντιώνονται στις προσπάθειες επιβολής της Άγκυρας.

Η κυβέρνηση σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει πάραυτα να αξιοποιήσει όλα τα fora ώστε να μην επιτρέψει την επιβολή “δασμών” στα προϊόντα των εγκλωβισμένων, πολιτική που παραβιάζει τις διεθνείς συμβάσεις”, καταλήγουν.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 26/09/2017 12:51

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: