Η κυβέρνηση απορρίπτει τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για προτάσεις Αναστασιάδη




Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, με ανακοίνωσή του, απορρίπτει κατηγορίες της αντιπολίτευσης ότι ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης έκαμε «δώρα» στην τουρκική πλευρά με τις προτάσεις του στο Κραν Μοντανά, που έμειναν, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των κομμάτων, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ο εκπρόσωπος επικαλέστηκε προς τούτο σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος» , σύμφωνα με το οποίο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ανταποκρινόμενος στο πλαίσιο που είχε θέσει ο γγ του ΟΗΕ, υπέβαλε τις προτάσεις υπό την ξεκάθαρη προϋπόθεση και όρο πως αν η Τουρκία δεν αποδεχόταν τις εισηγήσεις του κ. Γκουτέρες για άμεσο τερματισμό των εγγυητικών και παρεμβατικών δικαιωμάτων, αλλά και την αποχώρηση του τουρκικού στρατού καθώς και την επιστροφή εδαφών που απαιτούσε η ελληνοκυπριακή πλευρά, οι προτάσεις θα ήταν πλέον άκυρες και μη υποβληθείσες.

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι το ίδιο δημοσίευμα καταρρίπτει και τον ισχυρισμό ότι ο κ. Αναστασιάδης δεν εκμεταλλεύτηκε και δεν προσπάθησε να αξιοποιήσει το πλαίσιο του γγ του ΟΗΕ.

Είναι πλέον ξεκάθαρο στον όποιον καλόπιστο και αντικειμενικό παρατηρητή, ανέφερε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαπραγματεύτηκε με πραγματική πολιτική βούληση, εξαντλώντας όλα τα περιθώρια για να εξευρεθεί λύση στο Κυπριακό και επίσης ότι είπε ολόκληρη την αλήθεια στον κυπριακό λαό για τα διαδραματισθέντα στη διάσκεψη.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

06/09/2017 17:17
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Α. Βικέτος
Λευκωσία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: