Γιατί ασχολείστε με τα “απόρρητα” μπακαλοδεύτερα αντί να δείτε την κατοχική δύναμη στα μάτια;




Του Νίκου Αντωνιάδη* – Νέα Υόρκη

Όχι, δεν θα μπω στη “λογική” των απόρρητων εγγράφων. Ούτε στη “λογική” της αντιπολίτευσης. Ούτε και στη “λογική” του όποιου Πολίτη. Βγάζω λοιπόν τα εισαγωγικά και ξεκινώ με την ψυχρή λογική: Που βρισκόμαστε εμείς, που βρίσκεται ο υπόλοιπος κόσμος και που πάμε;

Θεωρώ πως βρισκόμαστε στο (σχεδόν) πουθενά. Γεμίσαμε υποψήφιους χωρίς να γεμίσουμε τα πλάνα μας. Αφήσαμε τα 6 σημεία Γκουτέρες (σχετικό άρθρο ΕΔΩ) και μαζί με αυτά αφήσαμε και τον Άιντε να πάει στο καλό, “ήσυχος” που έκανε τη “δουλειά” του, αφήσαμε και την Τουρκία να κάνει πτήσεις και βαρκάδες και εμείς ολοκληρώνουμε σιγά-σιγά τις διακοπές μας για την τελική ευθεία προς το “Λευκό Μέγαρο”!

Κι όμως, όλα κινούνται ενάντια στην Τουρκία εκτός από εμάς!

1) Στις 16 Μαΐου 11 άνθρωποι τραυματίστηκαν έξω από την κατοικία του Τούρκου πρεσβευτή στην Ουάσινγκτον, όταν μέλη της φρουράς του Ερντογάν επιτέθηκαν εναντίον Κούρδων διαδηλωτών. Έξαλλος μεν ο Ερντογάν αλλά οι Αμερικανοί δεν αστειεύονται σε θέματα βίας και έννομης τάξης! Τους κυνηγούν δικαστικά πλέον! (Σχετικό άρθρο ΕΔΩ).

2) Η Τουρκική αεροπορία ξέμεινε. Οι ΗΠΑ αρνούνται την εκπαίδευση Τούρκων πιλότων και 240 τουρκικά μαχητικά έμειναν χωρίς πιλότους. Οι Αμερικανοί είπαν πως θα μπορούσαν να εκπαιδεύσουν Τούρκους πιλότους μόνο αν η Άγκυρα τους έστελνε στις ΗΠΑ. Αυτό όμως δεν ήταν ότι ήθελαν οι Τούρκοι που επέμεναν για εκπαίδευση των πιλότων τους στην Τουρκία, στο περιβάλλον δηλαδή που θα κληθούν να δράσουν. Κι έτσι πήραν και ένα όχι από τις ΗΠΑ (Σχετικό άρθρο ΕΔΩ).

3) Και τρίτο θέμα Τουρκίας με ΗΠΑ! Οι ΗΠΑ έχουν συμμαχήσει με τις YPG στον αγώνα εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) και τις εξοπλίζουν, προς μεγάλη δυσαρέσκεια της Τουρκίας, η οποία ανησυχεί για το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί μια ζώνη που θα ελέγχεται από τους Κούρδους στα νότια σύνορά της.
(Σχετικό άρθρο ΕΔΩ).

4) Ερντογάν και Μέρκελ στα μαχαίρια! Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ χαρακτηρίζει ως ακατανόητες τις κατηγορίες που εκτοξεύθηκαν από την Τουρκία εναντίον τουρκικής καταγωγής Γερμανών βουλευτών μετά την ψήφιση απόφασης του γερμανικού κοινοβουλίου που χαρακτήρισε γενοκτονία τη σφαγή των Αρμενίων, το 1915, από τις οθωμανικές δυνάμεις. Με τον Ερντογάν να ωρύεται και τις σχέσεις Γερμανίας-Τουρκίας να περνούν μεγάλη κρίση.
(Σχετικό άρθρο ΕΔΩ)

5) Οι Ολλανδοί “δεν παίζουν”, όπως εύστοχα είχε γράψει το Μάρτιο ο αγαπητός Μιχάλης Ιγνατίου. Απαγόρευσαν στον Τσαβούσογλου να προσγειωθεί όταν η Άγκυρα απείλησε με κυρώσεις την Ολλανδία αν δεν τους επέτρεπαν είσοδο (Σχετικό άρθρο ΕΔΩ)

Κ.λ.π, κ.λ.π, κ.λ.π.!

Παρ’όλα τα τόσα που μεσολάβησαν τον τελευταίο καιρό (όλα μέσα στο 2017), εμείς συνεχίζουμε να παίζουμε. Παίζουμε μεταξύ μας, παίζουμε με τη φωτιά, παίζουμε με “απόρρητα” έγγραφα που αυτή την στιγμή (θεωρώ πως) καμιά ουσία δεν έχουν μιας και εκείνο που μετρά είναι η αναφορά του Γ.Γ. του ΟΗΕ, τα έξι σημεία που έθεσε και οι δικές μας κινήσεις προς την κατεύθυνση αυτή.

Αντί να αξιοποιήσουμε την γενική κατακραυγή του διεθνούς παράγοντα έναντι της Τουρκίας ενισχύοντας συμμαχίες και εκμεταλλευόμενοι τα τόσα μέτωπα που άνοιξε με όλους ο Ερτογάν, στην Ευρώπη, στην Μέση Ανατολή αλλά και Υπεραντλαντικά πλέον, αναλωνόμαστε στο να λαϊκίζουμε θέματα ανούσια, επιπόλαια και γελεία.

Κρίμα, γιατί σήμερα, με τα δεδομένα που έχουμε γύρω μας, με τις αδυναμίες που παρουσιάζει η Τουρκία, με τις “φωτιές” που έχει γύρω της, με την αδυναμία της να χαλιναγωγήσει τις ΗΠΑ και τον Τραμπ (όπως έκανε με Ομπάμα), και κυρίως έχοντας πλέον στα χέρια μας το “σημείο” που κατέρρευσαν οι συνομιλίες όπου η Τουρκία έχει “ξεσκεπαστεί” σε σχέση με τις βλέψεις της για την Κύπρο, τα πράγματα θα μπορούσαν να δράσουν προς όφελος της πατρίδας μας μεταφέροντας το πρόβλημα ξανά σε πρόβλημα “εισβολής και κατοχής” από τον εισβολέα Τουρκία που φροντίζει να το επιβεβαιώνει καθημερινά διεθνώς.

Αξιοποιώντας και επανατοποθετώντας το πρόβλημα, η ευκαιρία θα υπάρξει!

Με την ευχή, η πατρίδα να αλλάξει πλεύση, ταχύτητα και μυαλά!

  • Σύμβουλος Πολιτικού Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας
    (Πολιτική Ανταγωνιστικότητα και Απόδοση)
    Μέλος του Αμερικανικού Συνδέσμου Πολιτικών Συμβούλων (AAPC)
    https://www.linkedin.com/in/nicolaosantoniades/

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: