Δεν επιτρέπουν καν επαφή με προξενικές αρχές στους Γερμανούς κρατούμενους οι Τούρκοι! Οργή Βερολίνου




Στο θέμα των Γερμανών υπηκόων που κρατούνται σε τουρκικές φυλακές, αναφέρθηκε σήμερα ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Μάρτιν Σέφερ, κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής ενημέρωσης, τονίζοντας πως η Τουρκία συνεχίζει να παραβιάζει την Συνθήκη της Βιέννης και δεν επιτρέπει «προξενική συνδρομή στους κρατούμενους».

Όπως ανέφερε ο Σέφερ «ουσιαστικά δεν έχει αλλάξει κάτι στην κατάσταση (σς με τους Γερμανούς κρατούμενους στις τουρκικές φυλακές). Αυτό που γνωρίζουμε ότι ο Γερμανός υπήκοος που συνελήφθη την περασμένη Κυριακή στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, μεταφέρθηκε από το εκεί κρατητήριο σε άλλη φυλακή. Δεν μας έχει ακόμη επιτραπεί να του παράσχουμε προξενική συνδρομή».

Αναφερόμενος στην υπόθεση του ανταποκριτή της εφημερίδας Ντι Βελτ, Ντενίς Γιουτσέλ, ο οποίος έχει ήδη συμπληρώσει 210 ημέρες κρατούμενος στις τουρκικές φυλακές, ο κ. Σέφερ δήλωσε ότι «καταθέσαμε αίτημα στις τουρκικές φυλακές όπως και προβλέπει ο νόμος, προκειμένου να τον επισκεφθεί ο Πρόξενος μας. Το αίτημα αυτό δεν έγινε δεκτό από τις τουρκικές αρχές για λόγους που δεν κατανοούμε, δίχως να υπάρξει κάποια αιτιολόγηση. Τα άτομα που συνελήφθησαν βρίσκονται σε μια πολύ δύσκολη ανθρωπιστική κατάσταση. Είναι εξοργιστικό και παράλληλα θλιβερό».

Κλείνοντας, ο ίδιος πρόσθεσε ότι «σχετικά με την προξενική συνδρομή, η οποία αποτελεί για εμάς ένα πολύ σημαντικό θέμα, η τουρκική πλευρά δεν παίρνει στα σοβαρά τις υποχρεώσεις της όπως ορίζει η Συνθήκη της Βιέννης. Οι αρχές της Τουρκίας προβάλλουν ως δικαιολογία το γεγονός ότι κάποιοι από τους κρατούμενους έχουν διπλή υπηκοότητα, καθώς για αυτούς ισχύει το «μια φορά Τούρκος, για πάντα Τούρκος».

ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – Παντελής Βαλασόπουλος – Γερμανία/ΒΕΡΟΛΙΝΟ 15/09/2017 14:27

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: