Ανικανότητα εκτίμησης και διαπραγματευτική ανεπάρκεια, χαρακτηρίζουν τον Αναστασιάδη, λέει το ΔΗΚΟ




Σκληρή επίθεση στον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη εξαπολύει, με ανακοίνωσή του, το ΔΗΚΟ.

“Ο εκβιασμός του τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή το δημοψήφισμα του κουρδικού λαού, ότι θα κλείσει τις στρόφιγγες αγωγού πετρελαίου του Ιράκ, που περνά από την Τουρκία, επιβεβαιώνει τις ανησυχίες του Δημοκρατικού Κόμματος, αλλά και τη θέση του ΔΗΚΟ, ότι πρέπει να αποκλειστεί η σκέψη για μεταφορά του κυπριακού φυσικού αερίου με αγωγό μέσω Τουρκίας, καθώς η Κύπρος θα είναι ανά πάσα στιγμή υποψήφιο θύμα εκβιασμού της Τουρκίας”, αναφέρει.

“Δυστυχώς, ο κ. Αναστασιάδης δεν έχει τέτοιου είδους ανησυχίες.

Τον Ιανουάριο του 2017, ο κ. Αναστασιάδης, δήλωνε:

«Το σημαντικότερο είναι να μετατραπεί η Τουρκία σε ενεργειακό κόμβο. … η πιθανολογούμενη ανεύρεση φυσικού αερίου στην ΑΟΖ της Κύπρου ενδιαφέρει και την Τουρκία. Ενδεχομένως, θα είναι μια από τις ενδιαφερόμενες να αγοράσουν φυσικό αέριο και από την Κύπρο, αλλά και η ενδεχόμενη διοχέτευση φυσικού αερίου προς την Ε.Ε. τους ενδιαφέρει, με δεδομένους τους σχεδιασμούς για να μετατραπούν σε ενεργειακό κόμβο.».

Είναι φανερό ότι ο κ. Αναστασιάδης εμπιστεύεται την Τουρκία.

Αντίθετα, εμείς δεν εμπιστευόμαστε την Τουρκία και η πρώτη μας προτεραιότητα είναι η θωράκιση και η εξυπηρέτηση των συμφερόντων της Κυπριακής Δημοκρατίας και του λαού της.

Αυτή η θέση του Νίκου Αναστασιάδη αποτελεί ακόμα μια απόδειξη της ανικανότητας του για εκτίμηση των πραγματικοτήτων και της διαπραγματευτικής του ανεπάρκειας.

Ο λαός δεν πρέπει να τον εμπιστευθεί”, καταλήγει.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 26/09/2017 15:29

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: