“Αλώβητη η Τουρκία, ο Αναστασιάδης έχασε και στο παιγνίδι επίρριψης ευθυνών”, λέει το ΔΗΚΟ




“Η πλήρης ταύτιση του κατοχικού ηγέτη με τις αδιάλλακτες θέσεις της Τουρκίας στο κυπριακό, είναι καταδικαστέα και δεικνύει την εξάρτηση της τουρκοκυπριακής ηγεσίας από την τουρκική πολιτική”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΔΗΚΟ.

“Οι απαράδεκτες θέσεις του Μουσταφά Ακκιντζί για παραμονή τουρκικού στρατού και διατήρηση των τουρκικών εγγυήσεων μετά τη λύση και τα υπονοούμενα του περί επιβολής χρονοδιαγραμμάτων και επιδιαιτησίας, είναι απορριπτέες από το Δημοκρατικό Κόμμα, χωρίς καμία συζήτηση.

Η στάση του κατοχικού ηγέτη δεν εκπλήσσει εμάς, αλλά τους κυρίους Αναστασιάδη, Αβέρωφ Νεοφύτου, Άντρο Κυπριανού και Σταύρο Μαλά, που με τις πράξεις και παραλείψεις τους, συνέβαλαν τα μέγιστα στο να δημιουργηθεί η εικόνα του διαλλακτικού, γύρω από τον Ακκιντζί.

Το Δημοκρατικό Κόμμα προειδοποιούσε ότι η «αγιοποίηση» του Ακκιντζί θα οδηγούσε στην αναβάθμιση του ιδίου και του ψευδοκράτους και στην αποενοχοποίηση της Τουρκίας.

Το αποτέλεσμα αυτής της λανθασμένης πολιτικής είναι ότι δεν μπορεί η Ε/κ πλευρά ούτε καν να εκθέσει την τουρκική πλευρά. Όπως είναι εμφανές, ο κ. Αναστασιάδης έχασε και στο λεγόμενο «blame game», δηλαδή το παιγνίδι της επίρριψης ευθυνών. Η Τουρκία είναι και πάλι αλώβητη, παρά την αδιάλλακτη στάση της.

Αυτή η πολιτική έχει αποτύχει.

Επιβάλλεται η χάραξη νέας πορείας στο κυπριακό και επαναφορά της αξιοπρέπειας και της διεκδικητικής πολιτικής, μετά από εννέα χρόνια υποχωρήσεων.

Επιβάλλεται η αλλαγή και η ελπίδα, που θα φέρει ο Νικόλας Παπαδόπουλος και οι δυνάμεις που στηρίζουν την υποψηφιότητα του”, καταλήγει.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 25/09/2017 13:11

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: