“Αδειάζει” Τραμπ το Βερολίνο, μέσω Γκάμπριελ: Όχι σε ακύρωση πυρηνικής συμφωνίας με Ιράν




Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δήλωσε ότι οι μεγάλες δυνάμεις δεν έχουν πρόθεση να ακυρώσουν τη συμφωνία του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν παρά τον αμφιλεγόμενο ρόλο της Τεχεράνης στη Μέση Ανατολή.

«Δεν ενδιαφερόμαστε να τροποποιήσουμε την συμφωνία με το Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα και ακόμη λιγότερο να την ακυρώσουμε—ούτε τώρα ούτε στο μέλλον», τόνισε ο Γκάμπριελ σε μια ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών στο Βερολίνο.

Τοποθετούμενος μετά τη σύνοδο των συμβαλλομένων μερών της συμφωνίας στα Ηνωμένα Έθνη, ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας εξέφρασε την ικανοποίησή του διότι αυτή ανέσχεσε την «επικίνδυνη εξάπλωση των πυρηνικών όπλων» στην περιοχή.

«Οι Αμερικανοί έχουν δίκιο στο ότι το Ιράν δεν διαδραματίζει εποικοδομητικό ρόλο στη Μέση Ανατολή, από την Υεμένη ως τον Λίβανο. Συμφωνούμε ότι αυτό θα πρέπει να αντιμετωπιστεί, αλλά όχι στο πλαίσιο μιας λειτουργικής συμφωνίας για τον έλεγχο των πυρηνικών όπλων», συμπλήρωσε ο Γκάμπριελ.

ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΔΩ

21/09/2017 06:31
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Sputnik
Μόσχα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: