Σειρά πρωτοβουλιών για το Κυπριακό εισηγείται η ΕΔΕΚ: Ζητά προσφυγή σε ΣΑ και κινήσεις σε ΕΕ




“Ενάμιση μήνα μετά την κατάρρευση των συνομιλιών στο Κραν Μοντανά, η όλη στάση και συμπεριφορά της κυβέρνησης επιβεβαιώνει ότι ούτε σχέδιο Β’ διαθέτει, ούτε προγραμματισμό αντιμετώπισης της κατάστασης έχει”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΔΕΚ

“Γι’ αυτό και επαναλαμβάνει συνεχώς το γνωστό ποίημα πως είναι έτοιμη να επιστρέψει στις συνομιλίες «εάν και εφόσον η Τουρκία υλοποιήσει τα όσα διαλαμβάνονται στις παραμέτρους, όπως τις καθόρισε ο Γ.Γ. του ΟΗΕ».

“Εκείνο που προέχει αυτή τη στιγμή είναι:

“Προσφυγή στο Συμβούλιο Ασφαλείας και απαίτηση για Διεθνή Διάσκεψη για το κυπριακό με στόχο την εφαρμογή των ψηφισμάτων περί αποχώρησης των κατοχικών στρατευμάτων και των εποίκων.

“Απαίτηση για την πραγματοποίηση απογραφής πληθυσμού για να καταδειχθεί η δημογραφική αλλοίωση στις πραγματικές της διαστάσεις.

“Σε ότι αφορά την ΕΕ θα πρέπει να:

“Αναληφθούν πρωτοβουλίες για τερματισμό της οποιασδήποτε αναβάθμισης της τελωνειακής ένωσης Τουρκίας – ΕΕ.

“Να σταματήσει η αναβάθμιση του κατοχικού καθεστώτος που παρατηρήθηκε τα τελευταία 2 χρόνια με ευθύνη τόσο του Πρόεδρου της Δημοκρατίας όσο και των «φίλων» του στην ΕΕ (όπως είναι ο κ. Γιούγκερ).

“Συνέχιση και περαιτέρω διεύρυνση του ενεργειακού προγράμματος με την εμπλοκή και άλλων χωρών μελών της ΕΕ.

“Τερματισμός οποιασδήποτε οικονομικής επιχορήγησης προγραμμάτων στα κατεχόμενα εάν προηγουμένως δεν επιτραπεί ο έλεγχος του τραπεζικού τομέα από το ΔΝΤ.

“Τα πιο πάνω πρέπει να αποτελούν μέρος μιας νέας τακτικής την οποία θα πρέπει η κυβέρνηση να ακολουθήσει ή σε αντίθετη περίπτωση ο λαός να την επιβάλει με δημοκρατικές διαδικασίες”, καταλήγει.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 19/08/2017 11:09

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: