Συμφωνία της Τουρκίας και με τη Σερβία ύψους 1 δισ. δολαρίων για γεωργικά προϊόντα




Ο Τούρκος Υπουργός Τροφίμων, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας, A. E. FAKIBABA και ο Σέρβος Υπουργός Γεωργίας, B. NEDIMOVIC, συναντήθηκαν στο Βελιγράδι, όπου υπέγραψαν Συμφωνία για την ενίσχυση των εισαγωγών και εξαγωγών αγροτικών προϊόντων, ήτοι ηλιέλαιου, φρούτων και λαχανικών.

Η εν λόγω Συμφωνία αναμένεται να συμβάλει στην αύξηση του όγκου των διμερών εμπορικών συναλλαγών κατά 1 δις δολ. Παράλληλα, ο Τούρκος Υπουργός, στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, επισήμανε τον ουσιαστικό ρόλο που διαδραματίζει η Σερβία στη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή των Βαλκανίων. Επιπλέον, ζήτησε από τους Τούρκους επιχειρηματίες να προχωρήσουν σε επενδύσεις στη Σερβία.

Από την πλευρά του, ο Σέρβος Υπουργός Γεωργίας, Β. NEDIMOVIC, υπογράμμισε ότι οι συνομιλίες επικεντρώθηκαν σε τρία βασικά ζητήματα, ήτοι στην επικαιροποίηση της Συμφωνίας Ελεύθερων Συναλλαγών, στον καθορισμό νέων ποσοστώσεων για διάφορα γεωργικά προϊόντα καθώς και στην προοπτική νέων επενδύσεων στον τομέα των οπωροκηπευτικών. Τέλος, δήλωσε ότι η Τουρκία αποτελεί ουσιαστικό παράγοντα για τη Σερβία στις αγορές της Μ. Ανατολής και της Ασίας.

Με στοιχεία της HURRIYET DAILY NEWS, 23/08/17

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: