Σφοδρή επίθεση ΕΔΕΚ σε ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ: “Θυμούνται να τσακωθούν πριν τι εκλογές μόνο”




“Η φαινομενική αντιπαράθεση των ηγεσιών ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ λαμβάνει χώρα μόνο πριν από τις προεδρικές εκλογές”, αναφέρει η ΕΔΕΚ σε ανακοίνωσή της.

“Η συνεχιζόμενη αντιπαράθεση μεταξύ της ηγεσίας του ΑΚΕΛ από τη μια και του Προεδρικού και της ηγεσίας του ΔΗΣΥ από την άλλη, με επίκεντρο τα όσα έλαβαν χώρα στο Κραν Μοντανά, αποτελούν επανάληψη ενός κακόγουστου αστείου το οποίο παρουσιάζεται κάθε φορά και μόνο πριν από τις βουλευτικές εκλογές.

“Οι ηγέτες των δύο κομμάτων για 4,5 χρόνια, κάθε πενταετία, ενώ παρουσιάζουν αγαστή συνεργασία στις θέσεις τους, συμφωνούν στις γενναιόδωρες προσφορές τους προς το κατοχικό καθεστώς και την Τουρκία, αλλά ξαφνικά θυμούνται μερικούς μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές να δημιουργήσουν συνθήκες αντιπαράθεσης.

“Το δεδομένο είναι πως ενώ τα έδωσαν όλα ή σχεδόν όλα στον Κραν Μοντανά, εισέπραξαν την άρνηση της Τουρκίας. Τα όσα εκ των υστέρων επικαλούνται είναι για να μην παραδεχτούν την αποτυχία τακτικής που με πάθος εδώ και χρόνια υποστηρίζουν.

“Η ηγεσία του ΑΚΕΛ, όμως, οφείλει να δώσει δημόσια και καθαρά 2 απαντήσεις:
Τι επιπρόσθετα θα έπρεπε να είχαμε παραχωρήσει, με δεδομένη την τουρκική συμπεριφορά και στάση, για να επιτύχουμε λύση;

“Αφού εκφράζει τόσο σημαντικές διαφωνίες με τους χειρισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας, γιατί δεν αποσύρει τους εκπροσώπους της από τη διαπραγματευτική ομάδα που συμβουλεύει τον Πρόεδρο; Ειρήσθω εν παρόδω τα στελέχη και οι φίλοι της ηγεσίας του ΑΚΕΛ στη διαπραγματευτική ομάδα είναι τουλάχιστον τα μισά μέλη της ομάδας που συμβουλεύει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας”, καταλήγει.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 25/08/2017 13:25

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: