Σφοδρή επίθεση ΔΗΚΟ σε Αναστασιάδη: Πλήρης η αποτυχία της πολιτικής του στο Κυπριακό




“Με τη χτεσινή ομιλία του στο Συνέδριο των Αποδήμων, ο κ. Αναστασιάδης επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά την πλήρη αποτυχία της πολιτικής που ακολουθεί εδώ και τεσσεράμισι χρόνια και ανέδειξε για πολλοστή φορά την προσωπική αναξιοπιστία του”, αναφέρει το επιτελείο του Νικόλα Παπαδόπουλου.

“Μετά την κατάρρευση της διαδικασίας στο Κραν Μοντάνα με ευθύνη της Τουρκίας, ο κυπριακός λαός παρακολουθεί τον κ. Αναστασιάδη να προσπαθεί με αντιφατικές δηλώσεις να ωραιοποιήσει τα αρνητικά αποτελέσματα της αποτυχημένης πολιτικής του, δηλαδή:

– το αδιέξοδο που ήθελε η Τουρκία χωρίς να της καταλογίζεται ευθύνη.

– τις επικίνδυνες υποχωρήσεις Αναστασιάδη που παραμένουν στο τραπέζι (όπως η εκ περιτροπής προεδρία και τα βέτο, η αναγνώριση πρώτου λόγου στους παράνομους χρήστες των κατεχόμενων περιουσιών, η ελεύθερη έλευση Τούρκων υπηκόων στην Κύπρο, η αποδοχή του Τουρκικού Χάρτη με μικρές παραλλαγές, η παραμονή όλων των εποίκων και άλλες).

-την υπό εξέλιξη αναθεώρηση του ρόλου της UNFICYP.

-τις συνεχείς τουρκικές ενέργειες υποβάθμισης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

-την συνεχή αναβάθμιση του ψευδοκράτους και του κατοχικού ηγέτη.

-την απενοχοποίηση της Τουρκίας.

“Η μεγάλη πλειοψηφία του κυπριακού ελληνισμού ζητά την εφαρμογή μιας νέας στρατηγικής που θα τερματίζει την τακτική των επικίνδυνων υποχωρήσεων, θα ενισχύει και θα αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα δημιουργεί πολιτικό κόστος στην Τουρκία και θα διεκδικεί μια σωστή και λειτουργική λύση που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του κυπριακού λαού”, καταλήγει.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 22/08/2017 10:49

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: