Ο ΠτΔ αρνήθηκε να δημοσιοποιήσει το έγγραφο που κατέθεσε στο Κραν Μοντάνα, λέει η Θεοχάρους




H Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύης Ελένη Θεοχάρους δήλωσε ότι παρά το ότι ζήτησε εκ νέου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κατά τη σημερινή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, να δημοσιοποιήσει το έγγραφο που κατέθεσε στις διαπραγματεύσεις στο Κραν Μοντάνα με τις θέσεις της δικής μας πλευράς, εντούτοις αυτός αρνήθηκε να το πράξει.

«Ζήτησα να δημοσιοποιηθεί το έγγραφο, να γίνει κτήμα του λαού και αρνήθηκε με το πρόσχημα, με τη δικαιολογία ότι θα αφαιρούσε τη δυνατότητα της διαπραγμάτευσης και τα διαπραγματευτικά ατού της δικής μας πλευράς», ανέφερε η κα. Θεοχάρους μετά το πέρας της συνεδρίας.

Είπε επίσης ότι «μας ανακοινώθηκε ότι θα παρθούν μέτρα για την πρόληψη των νέων τετελεσμένων που προσπαθεί να δημιουργήσει η Τουρκία σε συνάρτηση με τα μαρωνίτικα χωριά και την Αμμόχωστο και ενδεχομένως και με την επιτροπή των περιουσιών. Δεν μας ανακοινώθηκε όμως ποια είναι αυτά μέτρα που θα ληφθούν προς την κατεύθυνση των Ηνωμένων Εθνών και την ΕΕ», σημείωσε.

«Εκείνο που λέχθηκε είναι ότι η στάση της ΕΕ αυτή τη στιγμή δεν είναι ιδιαίτερα εποικοδομητική όσον αφορά τη διεκδίκηση των δικαίων μας όσο και για την αντιμετώπιση των άλλων προβλημάτων που προκαλεί η κατοχή», πρόσθεσε.

«Η δική μας η θέση», συνέχισε, «είναι ότι είτε με συνομιλίες είτε χωρίς συνομιλίες η Τουρκία προωθεί με κάθε τρόπο τους στόχους της, δεν αναμένει να σταματήσουν οι συνομιλίες για να εφαρμόσει είτε το plan b είτε το plan c διότι το σχέδιο της είναι ένα και συνεχίζει να το εφαρμόζει με κάθε τρόπο».

Είπε επίσης ότι στο Κραν Μοντανά «έχει τεθεί η ταφόπλακα της διαδικασίας που ακολουθείτο τόσο χρόνια και ειδικότερα της στόχευσης της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας που στην πραγματικότητα δεν ήταν ούτε διζωνική ούτε ομοσπονδία», κατέληξε.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 01/08/2017 15:31

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: