Οι Ολλανδοί ανακρίνουν τον Ισπανό οδηγό με το φορτηγάκι με φιάλες υγραερίου




Η ολλανδική αστυνομία ανακρίνει τον Ισπανό, ο οποίος συνελήφθη να μεταφέρει φιάλες αερίου με το φορτηγάκι του που οδηγούσε κοντά σε έναν χώρο όπου επρόκειτο να πραγματοποιηθεί συναυλία η οποία και ματαιώθηκε έπειτα από απειλή για τρομοκρατική επίθεση.

Ο άνδρας κρατείται στο Ρότερνταμ, όπου οι αρχές τον σταμάτησαν χθες Τετάρτη μέσα στο λευκού χρώματος όχημά του που έφερε ισπανικές πινακίδες κυκλοφορίας, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η ισπανική αστυνομία είχε δώσει την πληροφορία στις ολλανδικές αρχές για πιθανό κίνδυνο επίθεσης στον χώρο αυτόν που είναι γνωστός ως Maassilo και όπου το καλιφορνέζινο μουσικό συγκρότημα Allah-Las επρόκειτο να δώσει συναυλία. Δικαστική αρχή δήλωσε στο Reuters ότι το περιστατικό δεν συνδέεται με τις πρόσφατες επιθέσεις στην Ισπανία.

“Η έρευνα συνεχίζεται και ανακρίνουμε τον συλληφθέντα”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Γκιζ βαν Νίμβεγκεν. “Προσπαθούμε να διακριβώσουμε την ταυτότητά του”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Στο φορτηγάκι βρέθηκαν “περί τις δύο” φιάλες αερίου και ο τρόπος που οδηγούσε ο άνδρας ήταν “περίεργος”, είπε ο εκπρόσωπος αρνούμενος να σχολιάσει αναφορές της ισπανικής αστυνομίας ότι ο συλληφθείς είχε καταναλώσει αλκοόλ.

Το ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων Europa Press, επικαλούμενο πηγές της ισπανικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, μετέδωσε ότι ο συλληφθείς στο Ρότερνταμ δεν έχει διασυνδέσεις με την τζιχαντιστική τρομοκρατία και ότι οι φιάλες αερίου προορίζονταν για οικιακή χρήση.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι η συναυλία ματαιώθηκε περίπου στις 1900, λίγο πριν ανοίξουν οι πόρτες για το κοινό. Δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί και μόνο ένας ύποπτος κρατείται, είπε η ολλανδική αστυνομία.

24/08/2017 08:49
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Βερολίνο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: