“Ανησυχώ για τους δημοσιογράφους”: Επιστολή της Βίλιερς στον Τούρκο Πρέσβη για ελευθερία του Τύπου




Επιστολή στην οποία εκφράζει την ανησυχία της για την ελευθερία του Τύπου στην Τουρκία μετά από την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για 35 δημοσιογράφους νωρίτερα τον Αύγουστο απέστειλε η Βουλευτής της περιφέρειας Τσίπινγκ Μπάρνετ Τερέζα Βίλιερς στον Πρεσβευτή της χώρας στο Λονδίνο.

Η επιστολή απεστάλη μετά από αίτημα του Κύπριου φωτογράφου και δημότη του Μπάρνετ Δώρου Παρτασίδη, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση. «Ανησυχώ για τη σύλληψη αυτών των δημοσιογράφων. Πρόκειται για πολύ ανησυχητική εξέλιξη», αναφέρει η κ. Βίλιερς.

Αυτές οι υποθέσεις, προσθέτει, «υποσκάπτουν την ελευθερία του Τύπου στην Τουρκία. Ελπίζω ότι οι τουρκικές αρχές θα κάνουν δεύτερες σκέψεις για αυτές τις συλλήψεις και τις έρευνες». Γι’ αυτό, σημειώνει, «εγείρω αυτό το ζήτημα με τον Τούρκο Πρέσβη και τον καλώ να παρέμβει έτσι ώστε οι εννιά δημοσιογράφοι να αφεθούν ελεύθεροι».

Από την πλευρά του ο κ. Παρτασίδης αναφέρει ότι «ως μέλος της Ένωσης Ξένων Δημοσιογράφων στο Λονδίνο με 52 χρόνια εμπειρία ως τηλεοπτικός εκφωνητής είμαι προσηλωμένος στις δημοκρατικές αρχές για προστασία της ελευθερίας των ΜΜΕ και της ελευθερίας του λόγου και της έκφρασης ως ακρογωνιαίο λίθο της κοινωνίας μας».

Το μήνυμά μου στις τουρκικές αρχές είναι όπως αφεθούν άμεσα ελεύθεροι οι δημοσιογράφοι που κρατούνται στην Τουρκία, προσθέτει.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 28/08/2017 19:35

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: