Να αντιδράσει η κυπριακή κυβέρνηση στο τουρκικό σχέδιο με Μαρωνίτες ζητά η ΕΔΕΚ




“Είναι η ώρα η κυβέρνηση να επιδείξει αποφασιστικότητα και να καταστήσει σαφές ότι στην υλοποίηση αυτών των στόχων του κατοχικού καθεστώτος θα αντιδράσει”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΔΕΚ.

“Η συγκεκριμένη τακτική της Τουρκίας και του κατοχικού καθεστώτος για την επιστροφή των Μαρωνιτών είναι πολύ καλά γνωστό που αποσκοπεί.

“Είναι όμως η ώρα η Κυπριακή κυβέρνηση να επιδείξει αποφασιστικότητα και να καταστήσει σαφές ότι στην υλοποίηση αυτών των στόχων του κατοχικού καθεστώτος θα αντιδράσει.

“Η ΕΔΕΚ είναι έτοιμη να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις στο Εθνικό Συμβούλιο για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει η κυβέρνηση τόσο για το πιο πάνω θέμα όσο και για την απαγόρευση στους προσκυνητές του Αγίου Παντελεήμονα να παρευρεθούν στο κατεχόμενο μοναστήρι στη Μύρτου και να τιμήσουν την ημέρα του Αγίου.

“Ως πρώτες κινήσεις η ΕΔΕΚ εισηγείται στην κυβέρνηση:
να ανασταλεί η διάνοιξη των οδοφραγμάτων Δερύνειας και Απλικίου και να απαγορευθεί η δίοδος των Τουρκοκυπρίων για τα πανηγύρια στα Κόκκινα με αφορμή τους βομβαρδισμούς της αεροπορίας εναντίων των αμάχων το 1964”, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 27/07/2017 12:24

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: