Μεβλούτ Τσαβούσογλου, συνέχισε την προβοκάτσια: Μας ενώνεις και το έχουμε ανάγκη!




Του Νίκου Αντωνιάδη

Παραμένει ακόμη έντονη η εικόνα που αντίκρυσα έξω από το ξενοδοχείο που διέμενε ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας, κ. Τσαβούσογλου, όπου τα ομογενειακά ΜΜΕ της Νέας Υόρκης είχαμε πάει για να καλύψουμε, ως μέρος των εργασιών της 71ης Συνόδου του ΟΗΕ:

Τσαβούσογλου: Δεν σας ξέρω.

ΜΜΕ: Είμαστε από Ελλάδα και Κύπρο. (Δείχνοντας του τις κάρτες μας).

Τσαβούσογλου: Για τις ερωτήσεις σας αποταθείτε στο βοηθό μου.

Ίσως γι’αυτό δεν ένιωσα ιδιαίτερη έκπληξη βλέποντας την “κίνηση” του ΥΠΕΞ της Τουρκίας, ο οποίος, σε μια άκρως προκλητική ενέργεια, και με το “παιχνίδι” του φωτογράφου του ΥΠΕΞ της Τουρκίας ανάρτησε στο twitter του φωτογραφία του Προέδρου Αναστασιάδη να “υποκλίνεται”, σε μια κατά τα άλλα συνηθισμένη, τυπική, επίσημη χειραψία μαζί του, στην παρουσία του ΓΓ του ΟΗΕ, κ. Γκουτέρες.

Η προσπάθεια και ο “χαρακτήρας” των Τούρκων ήταν ανέκαθεν γεμάτα από προκλητικά στοιχεία που αποσκοπούν στον εξευτελισμό του αντιπάλου, την πρόκληση σύγχισης του αντιπάλου τους για να τους σπάσουν τον όποιο “τσαμπουκά”, αλλά και την πρόκληση “εμφυλίου” του αντιπάλου, στην προκειμένη περίπτωση για να “εκτεθεί” ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας στα μάτια του Κυπριακού λαού! (Σχετικό άρθρο ΕΔΩ)

Εκείνο όμως που διέφυγε του κ. Τσαβούσογλου (και του κάθε Τσαβόσογλου) είναι πως όταν πειράξεις την περηφάνια του Έλληνα και του Κύπριου, γίνεται θηρίο και ενώνεται! Και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, όσα λάθη κι αν κάποιοι θεωρούν/με ότι έκανε, κάνει ή και ίσως κάνει, δεν παύει από το να είναι εκλελεγμένος με την δημοκρατική ψήφο του Κυπριακού λαού, σε μια Δημοκρατία που είτε αρέσει στην Τουρκία (και στον Τσαβούσογλου), είτε όχι, είναι ισότιμο μέλος με την Τουρκία και όλα τα άλλα διεθνώς αναγνωρισμένα κράτη του ΟΗΕ και της Ε.Ε.

Ας ευχαριστήσουμε λοιπόν τον κ. Τσαβούσογλου και ας στηρίξουμε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να κρατήσει το κεφάλι της Κυπριακής Δημοκρατίας ψηλά, ως ένα ισότιμο κράτος μέλος που έχει δικαίωμα να λειτουργεί αυτόνομα, χωρίς στρατούς και χωρίς προβοκάτορες-εισβολείς “εγγυητές”.

Υ.Γ. 1. Πρόεδρε, συμφωνούμε-διαφωνούμε, όσο το κεφάλι της Κυπριακής Δημοκρατίας βλέπει ψηλά, θα βλέπουμε ψηλά κι εμείς, μαζί σου! 

Υ.Γ. 2. Τσαβούσογλου ευχαριστούμε που δεν μας αφήνεις να κοιμηθούμε για να ξυπνήσουμε μαζί σου/σας!

*Σύμβουλος Πολιτικού Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας
(Πολιτική Ανταγωνιστικότητα και Απόδοση)
Μέλος του Αμερικανικού Συνδέσμου Πολιτικών Συμβούλων (AAPC)
https://www.linkedin.com/in/nicolaosantoniades/

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: